Πράματα και θάματα ακούστηκαν ενώπιον της Επιτροπής Δημογραφικού και Μετανάστευσης. Από παραδοχές και στοιχεία, επιβεβαιώνονται όσα λέει το Ε.ΛΑ.Μ εδώ και χρόνια.

Στη σημερινή συνεδρία, της οποίας προεδρεύει ο βουλευτής της Παράταξης μας Λίνος Παπαγιάννης, ήταν παρών ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής και εκπρόσωποι άλλων έξι Υπουργείων. Συζητήθηκε το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης και της σύνδεσης του με το ευρύτερο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας.

Ακούστηκαν διάφορες πτυχές και η Επιτροπή είχε την ευκαιρία να ακούσει απόψεις από διάφορους συνδέσμους και άλλα οργανωμένα σύνολα. Το συμπέρασμα από την συνεδρία και τα όσα κατατέθηκαν, είναι ότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ.

Σε δεκάδες σχολεία ανά το Παγκύπριο, οι μαθητές με μεταναστευτική βιογραφία ξεπερνούν το 50% και σε κάποια άλλα το 75%. Το 65 δε τοις εκατό των δικαιούχων του επιδόματος προίκας είναι αλλοδαποί. Η παρουσία τους στον τόπο μας, έχει μόνο κίνητρο το οικονομικό, και όσο αυτό συνεχίζεται, το πρόβλημα δεν θα επιλυθεί, γι’ αυτό απαιτούνται άμεσα μέτρα και άμεση απέλαση όσων παραμένουν στην Κύπρο παράνομα.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι συνεχίζεται η παροχή επιδομάτων σε μετανάστες. Θα συνεχίσουμε τόσο όσο ως Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού όσο και ως κόμμα, τις προσπάθειες τερματισμού αυτής της μάστιγας που τελικά απειλεί την Κύπρο.