Τούρκος επιτέθηκε σε τρεις Αστυνομικούς στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, τραυματίζοντάς τους, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ η γυναίκα Αστυνομικός υπέστη κάταγμα ώμου.

Ξαφνικά χάθηκαν από κάποιες επικεφαλίδες οι τίτλοι για «ρατσισμό και μισαλλοδοξία». Οι «φιλεύσπλαχνοι και συμπονετικοί» έγιναν επιλεκτικοί, ενώ το ενδιαφέρον τους για τις γυναίκες μετατράπηκε σε αδιαφορία για το «απλό μέλος της Αστυνομίας».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τις αρμόδιες αρχές να είναι αμείλικτες για να προστατεύσουν τους πολίτες, όπως και τα μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας του Κράτους, καθώς τα περιστατικά ρατσιστικής και εθνοτικής βιας κατά των Ελλήνων της Κύπρου έχουν αυξηθεί επικίνδυνα.

Τέλος καταγγέλλουμε την υποκρισία όσων επιλεκτικά καταδικάζουν την βία, αλλά όταν πρόκειται για συμπατριώτες μας προκλητικά τηρούν σιγή ιχθύος.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

Να θυμίσουμε ότι για το επεισόδιο βιας στην Αγία Νάπα, όλα τα πολιτικά κόμματα χωρίς να έχουν επαρκή στοιχεία, έσπευσαν από την πρώτη στιγμή εργολαβικά να το αναδείξουν ως ένα «ρατσιστικό επεισόδιο». Δείτε περισσότερα στην χθεσινή μας ανακοίνωση.

Η βία δεν καταδικάζεται επιλεκτικά – Απαιτούμε πλήρη διερεύνηση