Κληθείς να σχολιάσει τηλεφωνικά στο Σίγμα το εκλογικό αποτέλεσμα του Β’ γύρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη άσκησε δριμεία κριτική στον Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αλλά και στον Σταύρο Μαλά, ενώ στάθηκε και στη μείωση των ψήφων που έλαβαν οι δυο υποψήφιοι σε σύγκριση με το 2013.

Όπως τόνισε ο συναγωνιστής, αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι η ενότητα και όχι η διχόνοια την οποία καλλιεργούν Σταύρος Μαλάς και Άντρος Κυπριανού, υπενθυμίζοντας την απόφαση του ΑΚΕΛ να επιστρέψει στο ΕΛΑΜ το ερωτηματολόγιό του, αλλά και την στάση του κ. Μαλά που ευχαρίστησε τους ανθυποψηφίους του για όλη την εκλογική διαδικασία, πλην του κ. Χρίστου, δείχνοντας τον πολιτικό του πολιτισμό. Όπως υπογράμμισε ο κ. Γεάδη, είμαστε στο 2018 και κάποιοι πρέπει να αφήσουν πίσω τους τα σοβιετικά σύνδρομα.

Καταλήγοντας, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος έστειλε εμφατικά το μήνυμα ότι «Η κατοχή δεν τελείωσε, αλλά συνεχίζει να υπάρχει από το ’74. Και ναι, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Κύπρος πέρα από τα οικονομικά προβλήματα, γιατί λέω πολλές φορές, τι να κάνω μια ευημερούσα πατρίδα, όταν δεν έχω πατρίδα».