Συνάντηση στα Κεντρικά Γραφεία της Παράταξης μας, πραγματοποιήθηκε με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Μαρίνα Χατζημανώλη, με την οποία συζητήθηκαν διεξοδικά διάφορα σημαντικά ζητήματα.

Στην συνάντηση, από πλευράς ΕΛΑΜ, επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος μας Χρίστος Χρίστου, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Παράταξής μας Βαγγέλη Τσαγγαρίδη και τον εκπρόσωπο τύπου Γεάδη Γεάδη.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε η ανάγκη για εξεύρεση των κατάλληλων εγκαταστάσεων που θα μπορούν να φιλοξενήσουν επαρκώς το συγκεκριμένο Υφυπουργείο, αφού με βάση την υφιστάμενη κατάσταση οι υπηρεσίες του βρίσκονται σε διαφορετικά κτίρια.

Επιπλέον, ενημερωθήκαμε για τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, όπως και για την αναγκαιότητα δημιουργίας ναυπηγείου στην Κύπρο, αξιοποιώντας την γεωπολιτική θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ενημερωθήκαμε παράλληλα για τον ψηφιακό ανασχηματισμό και την πρόθεση του υφυπουργείου να έρθουν όλες οι υπηρεσίες που το αφορούν κάτω από την «δική του σκέπη», ούτως ώστε να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία.

Εξέχουσας σημασίας είναι ο επαγγελματικός προσανατολισμός προς ναυτιλιακά επαγγέλματα, πόσο μάλλον για ένα κράτος θαλάσσης, αφού ανοίγει τεράστιες εργασιακές προοπτικές.

Εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) κατατέθηκαν εισηγήσεις, ενώ τονίσαμε την ξεκάθαρη στήριξη της Παράταξης μας στα θέματα Ναυτιλίας.