Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής για το Δημογραφικό και το Μεταναστευτικό, της οποίας, αξίζει να σημειώσουμε, προεδρεύει ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Ε.ΛΑ.Μ, Λίνος Παπαγιάννης.

Όλοι οι Βουλευτές, καθώς και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι δήλωσαν την ικανοποίηση τους αφού υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να συζητηθεί επιτέλους το τεράστιο εθνικό θέμα, που αφορά την επιβίωση μας ως ελληνισμός της Κύπρου, που είναι το δημογραφικό.

Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής, κ. Παπαγιάννης, αφού καλωσόρισε όλους τους παρευρισκόμενους, σημείωσε ότι το δημογραφικό πρόβλημα εδράζεται πάνω σε τρεις πυλώνες: Η Υπογεννητικότητα, η γήρανση πληθυσμού, καθώς και το μεταναστευτικό, αφού ως Παράταξη δεν συμφωνούμε με την προσέγγιση ότι ο ντόπιος πληθυσμός μπορεί να αντικατασταθεί με αλλοδαπούς, που θα λύσουν το δημογραφικό μας πρόβλημα.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκε και ο Βουλευτής Λάρνακας της Παράταξής μας, Σωτήρης Ιωάννου, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «για ένα κράτος τα παιδιά πρέπει να αποτελούν επένδυση» πάνω στην οποία θα στηρίξει το μέλλον του.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε τις προτάσεις που έχει καταθέσει εδώ και χρόνια το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), με προμετωπίδα την εισήγησή μας για σύσταση Υπουργείου Δημογραφικού. «Είναι μέτρα που πρέπει άμεσα να λάβουμε, γιατί με μαθηματική ακρίβεια θα γίνουμε μειονότητα στην ίδια μας την πατρίδα μας», κατέληξε.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου για το ίδιο θέμα στις 28 του μήνα.