Υποβλήθηκε επίσημα σήμερα το πρωί (03/05/2019), στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», η υποψηφιότητα του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) για τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.  Οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ο Μάριος Βασιλείου, ο Γεάδης Γεάδη, η Μαρία Ιεροδιακόνου, ο Γιώργος Νικολάου, ο Γεώργιος Σολομωνίδης και ο Παναγιώτης Τοφινής.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.):

«Χριστός Ανέστη

Στις 26 Μαΐου ο Κυπριακός Ελληνισμός αποφασίζει ποιοι θα είναι οι επόμενοι εκπρόσωποί του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η δική μας υποψηφιότητα, οι υποψήφιοι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι μία διαφορετική υποψηφιότητα. Αποτελείται από ανθρώπους που έχω αναλάβει το βάρος να εκπροσωπήσουν το Εθνικιστικό Κίνημα στην Ευρώπη, μία Ευρώπη που σήμερα καταδυναστεύει τον μέσο ευρωπαίο Πολίτη με τις πολιτικές που εφαρμόζει η κυρία Μέρκελ και οι συνοδοιπόροι της, με πολιτικές λιτότητας, με πολιτικές που έχουν μειώσει τα εισοδήματα του κάθε βιοπαλαιστή και με πολιτικές που εξυπηρετούν σε μεγάλο βαθμό την Τουρκία.

Εμείς ονειρευόμαστε και θέλουμε να χτίσουμε μαζί με τους ευρωπαϊκούς λαούς μία διαφορετική Ευρώπη. Μετά τις 26 Μαΐου ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης θα αλλάξει. Τα εθνικιστικά κινήματα θα συγκροτήσουν για πρώτη φορά μία μεγάλη ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα, στην οποία το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο θέλει να είναι μέρος της, για να μπορέσει να εκπροσωπήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού».

Δηλώσεις έκανε και ο Βουλευτής Αμμοχώστου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας Λίνος Παπαγιάννης:

«Χριστός Ανέστη

Θα ήθελα να δηλώσω σε όλους τους συμπατριώτες μας ότι στις 26 του Μάη δίνουμε μία επιλογή με διαφορετικό χρώμα. Μία επιλογή που αποτελείται από έξι ανθρώπους που είναι τίμιοι, καθαροί και πατριώτες. Θεωρώ ότι οποιοσδήποτε συμπατριώτης μας θέλει να δει μία διαφορετική Κύπρο, μία πιο διεκδικητική Κύπρο στην Ευρώπη, τότε θα πρέπει να στηρίξει το ΕΛΑΜ.

Καλή συνέχεια σε όλους και καλή ψήφο.»

Με το πέρας της υποβολής των υποψηφιοτήτων, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη έκανε δηλώσεις στο Σίγμα, όπου ανέφερε ότι είναι ξεκάθαρο μέσα από τις δημοσκοπήσεις που γίνονται σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη ότι υπάρχει άνοδος των Εθνικιστικών – Πατριωτικών κινημάτων, καθώς η Ευρώπη αυτή τη στιγμή αλλάζει και γυρίζει σελίδα, δημιουργώντας ένα μεγάλο ισχυρό αντιτουρκικό τόξο, ένα τόξο που θέλει να ενισχύσει την Ευρώπη των Εθνών. Σε αυτήν την Ευρώπη, όπως δήλωσε ο συναγωνιστής, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα έχει μέρος και λόγο καθώς μαζί με τα υπόλοιπα πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα θέλουμε να οικοδομήσουμε μία διαφορετική Ευρώπη και όχι να διαλύσουμε την Ευρώπη, όπως λένε πολλοί εκπρόσωποι κομμάτων.