Επίσημη επίσκεψη στο Κατάρ πραγματοποιεί ο πρόεδρος της τρικομματικής συγκυβέρνησης των υποτακτικών της Τρόικα και της διεθνούς τοκογλυφίας. Ο Ανα(ν)στασιάδης συνοδευόμενος από δεκάδες εκλεκτούς του Καθεστώτος επιχειρηματίες, παρουσιάζεται από τα εγχώρια μέσα μαζικής εξαπάτησης ωσάν να ανακάλυψε μόλις τον τροχό, αναζητώντας δήθεν επενδύσεις από το φιλοτουρκικό αραβικό εμιράτο, προκειμένου να συνεχιστεί το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, καθώς επιτάσσουν τα διεθνή γεράκια του τοκογλυφικού συστήματος.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, οι οποίοι συνοδεύουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Κατάρ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι “αποτιμώντας γενικά την επίσκεψη στο Κατάρ θα πρέπει να πω ότι θεωρείται μια από τις σημαντικές επισκέψεις, αλλά και πάρα πολύ παραγωγικές όσον αφορά τις συνομιλίες τόσο με τον Εμίρη, όσο και με την Πρωθυπουργό, τους υπόλοιπους των Υπουργών, αλλά και με το επιχειρηματικό φόρουμ”. Μια δήλωση η οποία μας υποδουλώνει ότι ο πρόεδρος είτε βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, είτε κοροιδεύει τον λαό.

Αντιμετωπίζοντας το μέλλον του Λαού μας, ως μια φαιδρή παράμετρο της διεθνούς του εικόνας, ο πρόεδρος της εξαθλίωσης, της υποταγής και του ξεπουλήματος κάλεσε τους Καταρινούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας και να γίνουν μέρος της… «επανεκκίνησης της οικονομίας» ! Κατόπιν, έτεινε το δίσκο της επαιτείας – τον οποίο αναίσχυντα και ανερυθρίαστα γυρόφερνε μέχρι πρότινος στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Η.Π.Α., καλώντας το να επενδύσει και στην Κύπρο. Βλέπετε, το προς πώληση μαγαζί, είναι «μαγαζί γωνία» και η κυβέρνηση των αχυρανθρώπων ξεπουλά όσο-όσο…

Η πραγματικότητα είναι πως εκείνο το οποίο ενδιαφέρει το Καθεστώς της διαφθοράς που εξουσιάζει την Πατρίδα μας, είναι η κατά το μέτρον του δυνατού επέκταση των εμπορικών δραστηριοτήτων της κουστωδίας, η οποία συνοδεύει τον Νίκο Αναναστασίαδη και τους συνεργάτες του. Σε μια περίοδο στην οποία η διεθνής θέση της χώρας κάνει συνεχώς αλματώδη βήματα προς τα πίσω, όπου η διπλωματία της βρίσκεται σε σκανδαλώδη λήθαργο και εξοργιστική αδράνεια, σε μια περίοδο κατά την οποία η Κύπρος αδυνατεί να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα υπό το φόβο της τουρκικής αντίδρασης και των απειλών Νταβούτογλου και Ερντογάν, η κυβέρνηση της υποταγής επιδιώκει να καταστήσει την Πατρίδα μας εμπορικό δορυφόρο των ισλαμικών χαλιφάτων, στην ανατολική Μεσόγειο.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 17 του τρέχοντος μηνός, λίγες μόλις ημέρες προ του ταξιδιού του Ανανστασιάδη, η Qatar Airways απέσυρε το ενδιαφέρον της για τη χρονοθυρίδα των Κυπριακών Αερογραμμών στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

Η επίσκεψη του μπορεί μόνο να μεταφραστεί ως σαν να προσπαθεί με παρακάλια να ξεπουλήσει τους ημικρατικούς μας οργανισμούς, για τους οποίους προεκλογικά να θυμίσουμε τασσόταν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τους, και ας σταματήσουν κάποιοι να μεγαλοποιούν τα πάντα. 

Ο λαός πένεται, οικογένειες αδυνατούν να θρέψουν τα παιδιά τους, η ανεργία καλπάζει και η εξαθλίωση επεκτείνεται σε ολοένα και μεγαλύτερο φάσμα της κοινωνίας. Η ανάπτυξη δεν θα έρθει με το να ξεπουλήσουμε γη και ύδωρ στους πάντες. Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι το τραγικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγήσει η μνημονιακή κυβέρνηση την κυπριακή οικονομία, δεν λύνεται με επικοινωνιακά παιχνίδια στο Κατάρ και την πρόσκληση τυχοδιωκτών, αλλά με στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και την εκμετάλλευση του εθνικού πλούτου. 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)