Εκτός της ΑΟΖ των Ελεύθερων περιοχών αλλά και εντός των χωρικών υδάτων της Κύπρου το ερευνητικό. Το τουρκικό σκάφος “Barbaros Hayrettin Pasa» που θα αποχωρούσε σύμφωνα με τον υπουργό ενέργειας της Τουρκίας, βρίσκεται κοντά στις βόρειες ακτές της κατεχόμενης Κύπρου.

Το “Barbaros» απέπλευσε το απόγευμα της Κυριακής από περιοχή στα δυτικά της Κύπρου και κινήθηκε βορειοδυτικά προς τις τουρκικές ακτές. Με βάση τα ραντάρ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος βρίσκεται κοντά στο ακρωτήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στο ανατολικότερο σημείο της Κύπρου. Το πλοίο συνοδεύουν δύο υποστηρικτικά σκάφη μεταξύ αυτών μια στρατιωτική ακταιωρός.

Αδιάλλακτη παρουσιάζεται η Τουρκία στα μονοπάτια στρατηγικής που χρησιμοποιεί στη Μεσόγειο και κυρίως τα όσα αφορούν την Κύπρο και το Κυπριακό. Είναι ξεκάθαρο πως οι Τούρκοι επιμένουν να βάλουν χέρι στον φυσικό μας πλούτο με την Κυβέρνηση να αρκείται στο τραγικό «δεν ασχολούμαστε με προκλήσεις». Αυτή είναι η «πατριωτική» Κυβέρνηση Ανα(ν)στασιάδη η οποία έχει καταντήσει την Εθνική μας αξιοπρέπεια κουρέλι.