Επί τη ευκαιρία της συμπλήρωσης 70 ετών, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τιμά την επέτειο του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950, η οποία αναμφίβολα αποτελεί μια από τις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας των αγώνων του κυπριακού ελληνισμού, όπου με σθένος διατράνωσε την θέλησή του.

Ως Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα έχουμε καθήκον και χρέος, τόσο στους προγόνους μας, όσο και στις γενιές που θα έρθουν, να διατηρήσουμε άσβεστη την μνήμη του.

Δυστυχώς, συνειρμικά επανέρχεται στην μνήμη μας η 7η Απριλίου του 2017, η ταπεινωτική εκείνη μέρα για κάθε Έλληνα της Κύπρου, όπου ο ΔΗΣΥ σε συνεργασία με το ΑΚΕΛ, για να γίνουν αρεστοί στην Άγκυρα και τους εδώ εγκάθετούς της, επέλεξαν τον δρόμο της υποταγής, ψηφίζοντας στην Βουλή τον κατάπτυστο «νόμο Ακιντζί», που καταργούσε την συγκεκριμένη επέτειο από τις σχολικές γιορτές.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να ενταφιάσουν την Εθνική μνήμη, όσο και αν προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία, τους απαντάμε ότι λογάριασαν λάθος! Γιατί αυτή η γη έχει ακόμα υπερήφανους Έλληνες που δεν ξεχνούν, έχει ακόμα Έλληνες που αντιστέκονται, έχει ακόμα Έλληνες που αγωνίζονται και δεν προσκυνούν τον κατακτητή.

Οι Έλληνες αυτοί τους στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι η ιστορία της Κύπρου δεν διαγράφεται, δεν παραποιείται, δεν εκχωρείται, δεν αλλοιώνεται, δεν προσαρμόζεται, δεν παραχαράζεται, κυρίως όμως δεν πωλείται!

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)