Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, λίγες ώρες πριν την συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τους δύο κοινοτάρχες, δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει στην Ανατολική Μεσόγειο σε πέντε νέες γεωτρήσεις εντός του 2020. Από την άλλη, ο δήθεν «υπουργός ενέργειας και οικονομίας» των κατεχομένων, Χασάν Τατσόι, δήλωσε ότι μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου από την Τουρκία στο ψευδοκράτος.

Η Τουρκία και το ψευδοκράτος δείχνουν ότι δεν υπολογίζουν κανένα, προωθώντας τις έκνομες επεκτατικές τους ενέργειες, εκθέτοντας ταυτόχρονα όσους πιστεύουν μέσα από απατηλά οράματα στη δημιουργία «καλού κλίματος».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι αποτελεί παράνοια κάτω από αυτά τα δεδομένα, να δηλώνει η Κυπριακή Κυβέρνηση ότι μεταβαίνει με «αισιοδοξία» στο Βερολίνο. Να θυμίσουμε ότι, πέραν των προαναφερομένων, η Κύπρος βρίσκεται περικυκλωμένη από τουρκικά πολεμικά πλοία, γεωτρύπανα και ερευνητικά. Η έλλειψη σωστού στρατηγικού σχεδιασμού οδηγεί την Κύπρο σε νέες κακοτοπιές.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)