Η ιστοσελίδα i-eidisi, εντόπισε και παρουσιάσε, επιστολή που έχει αποστείλει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για εξέταση της υπόθεσης φοροδιαφυγής.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η επιστολή υπογράφεται από τον πρόεδρο και Βουλευτή Λευκωσίας  του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και αναφέρεται στο δημοσίευμα της ιστοσελίδας i-eidisi, ημερομηνίας 19 Φεβρ. 2017.

Συγκεκριμμένα, ο Βουλευτής Χρίστος Χρίστου αναφέρει στην επιστολή του:

«Προς: Γενική Διευθύντρια της Βουλής των Αντιπροσώπων

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θέμα: Διερεύνηση καταγγελιών για υπόθεση φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας “i-eidisi”, Κύπριος επιχειρηματίας, του οποίου οι επιχειρηματικές αλλά και επενδυτικές δραστηριότητες, τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειας του δεν περιορίζονται μόνο στην Κύπρο, αλλά σε πολλές χώρες όπως οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι (BVI), η Αγγλία, Channel Islands, Ολλανδία, Ρουμανία, Λίβανο, Ελλάδα και ίσως και αλλού, διατάχθηκε με απόφαση Ελληνικού Δικαστηρίου να πληρώσει πέραν των 6,8 εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζα.

Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών διατάσσει την «ΑΡΣΙΝΟΗ ΑΕ» και τον Κύπριο επιχειρηματία Κωνσταντίνο Λόρδου του Γεωργίου να καταβάλουν στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», το ποσό των έξι εκατομμυρίων οκτακόσιων δέκα εννέα χιλιάδων σαράντα εννέα ευρώ και δέκα εννέα λεπτών (σεντς) ή αριθμητικά το ποσό των €6.819.049,19.

Καλείται ο αρμόδιος Υπουργός όπως μας ενημερώσει:

1) Αν γνωρίζει τις προαναφερόμενες πληροφορίες.

2) Τι χειρισμού τυγχάνουν.

3) Αν πραγματοποιείται έρευνα, σε πιο στάδιο βρίσκεται.

Σχετικά με το πιο πάνω θέμα, σας υπενθυμίζουμε ότι σας είχαμε αποστείλει κατά το παρελθόν επιστολές, με τις οποίες σας ζητούσαμε να μας ενημερώσετε για τον τρόπο που χειρίζεστε αυτές τις καταγγελίες, όταν αφορούν μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής. Η απάντηση σας δυστυχώς δεν ήταν ικανοποιητική.

Επειδή σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη για διαφάνεια και σωστή ενημέρωση των πολιτών για θέματα φοροδιαφυγής, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για τις μέχρι τώρα ενέργειες σας.”

Μάλιστα συνεχίζει δημοσιεύοντας και την επιστολή που εντόπισε.