Όπως δηλώνει η Κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Εξωτερικών, ο στόχος της είναι ξεκάθαρος: «η επανέναρξη των συνομιλιών σ’ ένα περιβάλλον που θα μπορεί να δημιουργεί τις προοπτικές για να έρθουν θετικά αποτελέσματα».

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διερωτάται που βλέπει η Κυβέρνηση με τόση αισιοδοξία «προοπτικές για θετικά αποτελέσματα», όταν η Τουρκία στέλνει στην ανατολική μεσόγειο και το «Oruc Reis», ενώ ήδη η Κύπρος είναι περικυκλωμένη από το «Μπαρμπαρός», το «Φατίχ», το «Γιαβούζ» και από δεκάδες τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ ταυτόχρονα μεγάλες ναυτικές δυνάμεις έχουν μαζευτεί στο ναύσταθμο του Ακσάζ που βρίσκεται ανατολικά της Μαρμαρίδας, σε απόσταση αναπνοής από το νησί μας.

Θα το πούμε όσο πιο απλά μπορούμε. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, εμείς στραβά αρμενίζουμε. Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρούμε αδιανόητο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις κάτω από τέτοιες συνθήκες, την στιγμή που θα έπρεπε να μεταφέρουμε το βάρος της ευθύνης στην Τουρκία, ασκώντας διεθνώς πιέσεις για τις πειρατικές και επεκτατικές της ενέργειες, που αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)