Ένας χρόνος συμπληρώθηκε τον περασμένο μήνα από την ημέρα που το Ε.ΛΑ.Μ. μπήκε στο Κοινοβούλιο. Ένας χρόνος και σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους το Κίνημά μας καθιερώνεται στη συνείδηση των πολιτών για τις ξεκάθαρες του θέσεις και πράξεις. Ένα χρόνο πριν μας είχαν πει πολλοί πως είμαστε και εμείς όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι. Τους απαντούσαμε όμως με λόγια λίγα και απλά. Σήμερα, ένα χρόνο μετά είμαστε περήφανοι να πούμε πως σταθήκαμε αντάξιοι σε αυτά που δηλώσαμε προεκλογικά και πως καθημερινά ανοίγουμε το δρόμο για ακόμη περισσότερες δράσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια μας υποσχέθηκαν τα πάντα. Μας υποσχέθηκαν «δίκαιη και βιώσιμη» λύση του Κυπριακού, μας υποσχέθηκαν κοινωνική δικαιοσύνη, θέσεις εργασίας, σύστημα υγείας, εκπαιδευτική μεταρρύθμιση αλλά τι μας προσέφεραν; Τίποτα απολύτως! Το μόνο που μας χάρισαν ήταν τη διάλυση των δημόσιων σχολείων και νοσηλευτηρίων και φυσικά μία θέση στη λίστα ανεργίας.

Το Ε.ΛΑ.Μ. έχει δύο βουλευτές. Ας είμαστε ειλικρινείς, δύο βουλευτές δεν μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Μπόρεσαν όμως να αποκαλύψουν το βρώμικο ρόλο αρκετών αλλά και την αναίτια εμπάθεια που τρέφουν όλοι τους για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα με πιο τρανταχτό παράδειγμα την καταψήφιση των προτάσεων του Κινήματός μας στη βάση, όχι του ορθού ή του λάθους, αλλά της προέλευσης τους.

Όλα αυτά μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας που δίνουμε. Την ώρα που κάποιοι μας κλείνουν τις πόρτες στο Κοινοβούλιο, ένας λαός απελπισμένος και προδομένος ανοίγει την καρδιά του στους Έλληνες Εθνικιστές και τους εντάσσει στην καθημερινότητά του.

Ο αγώνας, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, συνεχίζεται αμείωτος. Απέναντι σε ένα ολόκληρο σύστημα προτάσσουμε την Πατρίδα μας, την Ιδεολογία μας, την Πίστη μας και την Τιμή μας. Μα πιο μπροστά από όλα προτάσσουμε τους απλούς συμπατριώτες μας που καθιέρωσαν το Ε.ΛΑ.Μ. στο πολιτικό σκηνικό του τόπου και το ανεβάζουν καθημερινά ολοένα πιο ψηλά. Προς απογοήτευση αρκετών το Ε.ΛΑ.Μ. υπάρχει και θα υπάρχει στο μέλλον!

Σωτήρης Ιωάννου
Πρόεδρος Μετώπου Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)