Σε κοινή ανακοίνωση του Global Policies Center (GLOPOL) και του ΟΠΕΚ καλούν τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να συζητήσουν ένα χρονοδιάγραμμα για να ανοίξουν ξανά τα οδοφράγματα για να περιορίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε το κλείσιμο τους.

Από την άλλη, αγωνιώδη έκκληση για βοήθεια απευθύνουν προς τις κατοχικές αρχές οι περίπου 2.000 Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, ζητώντας μια κατ’ εξαίρεση άδεια διέλευσης, αφού όπως αναφέρουν φοβούνται ότι οι εργοδότες τους στις ελεύθερες περιοχές θα προσλάβουν άλλους στις θέσεις τους.

Το ανησυχητικό δεν είναι οι φοβίες που εκφράζουν οι τ/κ, αλλά το γεγονός ότι Βουλευτές συγκεκριμένων κοινοβουλευτικών κομμάτων και πιο συγκεκριμένα η κ. Ξένια Κωνσταντίνου του ΔΗΣΥ, εν μέσω των δεινών που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού στην κοινωνία, σε αρμόδια επιτροπή που συμμετείχε, η μοναδική της έγνοια ήταν οι τ/κ εργάτες που διαμένουν στα κατεχόμενα!!!

Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας ξεκάθαρο ότι τα κλειστά οδοφράγματα δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους κατακτητές! Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επαναφέρει την πάγια του θέση να κλείσουν οριστικά όλα τα οδοφράγματα και να σταματήσει η Κυπριακή Δημοκρατία να χρηματοδοτεί τους κατακτητές. Έφτασε ο καιρός κάποιοι να αντιληφθούν ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει ένα δικοινοτικό πρόβλημα, αλλά παράνομη εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή!

Γραπτές δηλώσεις ΜΜΕ

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)