Σε άρθρο του στον Πολίτη της Κυριακής, ο γνωστός και μη εξαιρετέος αρθρογράφος Γιάννης Ιωάννου, δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι ο φόβος του παλαιοκομματικού συστήματος, τόσο στην Κύπρο, όσο και στην υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο εν λόγω αρθρογράφος δεν μασάει τα λόγια του και το λέει ευθέως, το ΕΛΑΜ πρέπει πάση θυσία να μην μπει στην Ευρωβουλή γιατί μας χαλάει την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση!

Στο ίδιο μήκος κύματος, βεβαία, αναφέρεται και για άλλα πατριωτικά και εθνικιστικά κινήματα, πράγμα που ξεκάθαρα δεικνύει πως τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εμάς των φορολογούμενων πολιτών δηλαδή, κατευθύνονται σε “πολιτικά ορθούς” σκοπούς.

Βεβαίως, οι παρούσες Ευρωεκλογές έχουν τεράστια σημασία για την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς για πρώτη φορά οι εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις “φλερτάρουν” με την τρίτη θέση στο Ευρωκοινοβούλιο. Αυτό το γεγονός έχει τρομοκρατήσει τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών, οι οποίοι βλέπουν να χάνουν εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια από αυτή την εξέλιξη. Για το λόγο αυτό, έχουν επιστρατευτεί άπαντες οι δημοσιογράφοι και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης (opinion leaders), προσπαθώντας να χτυπήσουν τα φαινόμενα που θεωρούν μειώνουν τα ποσοστά των συστημικών κομμάτων.

Στο πιο πάνω απόσπασμα ο αρθρογράφος αγχώνεται πως η αποχή θα βοηθήσει στην αύξηση των ποσοστών των εθνικιστικών – πατριωτικών κινημάτων. Ουδέν αναληθέστερο βέβαια. Αν οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι σηκωθούν από τον καναπέ και εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στην κάλπη, τότε πολλοί είναι αυτοί που θα πάθουν εγκεφαλικά τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στην Κύπρο.

Στο δεύτερο απόσπασμα, βλέπουμε πόσο αντισυστημικά είναι τα υπόλοιπα “μικρά κόμματα”, όπως η ΕΔΕΚ και ο συνδιασμός Οικολόγων – Συμμαχίας Πολιτών. Ο αρθρογράφος ξεκάθαρα τάσσεται υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτή από τα κόμματα αυτά, παρά από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο.

Είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι εμείς οι Εθνικιστές αποτελούμε τον φόβο του παλαιοκομματικού συστήματος και εμείς θα είμαστε αυτοί που στο τέλος, με σκληρή δουλειά, θα βγούμε νικητές!