Ανατρέχοντας στη λέξη «Πατρίδα», στο λεξικό, διαβάζουμε την εξής ερμηνεία: «Πατρίδα ονομάζεται η χώρα στην οποία γεννήθηκε κάποιος ή από την οποία κατάγεται ο ίδιος και η οικογένειά του. Οι άνθρωποι έχουν συνήθως ως κοινά τη γλώσσα και τα έθιμα»

Για το δεύτερο μισό της ερμηνείας, δεν υπάρχει αμφιβολία.  Για κάποιους ανθρώπους όμως, όπως εγώ, Πατρίδα είναι κάτι διαφορετικό από την χώρα που γεννηθήκαμε. Είναι αυτή, στην οποία, ένας άνθρωπος ζει και μεγαλώνει, κάνει όνειρα και περιτριγυρίζετε από ανθρώπους, που ονομάζει αδέλφια.

Όταν οι συγκυρίες τα έφερναν έτσι και αποχαιρετούσα το ίδρυμα παιδιών στην Αθήνα, στο οποίο διέμενα από την γέννηση μου, στην ουσία άφηνα πίσω μόνο την πόλη όπου γεννήθηκα και ένα πιστοποιητικό γέννησης, με στοιχεία βιολογικής καταγωγής, από Ελλάδα και Γιουγκοσλαβία.

Η νέα μου ζωή, η πραγματική για την ακρίβεια ζωή μου, άρχιζε λοιπόν, σ’ αυτόν εδώ τον τόπο που ονομάζεται Κύπρος. Είναι σ’ αυτό εδώ το κομμάτι της Ελλάδας, στο οποίο ήρθα αντίκρυ με την Ιστορία μου, τη γλώσσα μου και τις ελληνικές παραδόσεις.  Σ’ αυτόν εδώ το τόπο, μεγάλωσα με τα συνθήματα «Τα σύνορα μου είναι στην Κερύνεια», «Δεν Ξεχνώ» και «Η Κύπρος είναι Ελληνική». Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, διδάχτηκα για τους αγώνες των Ελλήνων της Κύπρου, για ελευθερία. Σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, οι Έλληνες της Κύπρου, είναι τα αδέλφια μου.

Η Κύπρος είναι Ελλάδα και εδώ είναι η Πατρίδα μου. Αυτή η Πατρίδα που κινδυνεύει να γίνει έρμαιο των άθλιων πολιτικάντηδων, που τολμούν προκλητικά να υποβιβάζουν την παράνομη εισβολή και κατοχή, σε δικοινοτική διένεξη και δεν διστάζουν να την ξεπουλούν αλλά και να ξεπουλιούνται στο βωμό του πλούτου και των συμφερόντων, «βουλιάζοντας» την συνάμα στην αναξιοκρατία και την διαφθορά.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, επέλεξα, με καθαρή συνείδηση, να πορευτώ με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο. Είναι χρέος μου, απέναντι σε αυτή την Πατρίδα, που με αγκάλιασε όπως τα δικά της παιδιά, να αγωνιστώ με όποιο τρόπο μπορώ και όσες δυνάμεις διαθέτω, διαφυλάττοντας όσα δικαιωματικά ανήκουν στον λαό της.

Επέλεξα να πορευτώ με την μοναδική καθαρή φωνή αντίστασης ενάντια στην ΔΔΟ, ενάντια στην αναξιοκρατία, την διαφθορά, την ανεργία, την πλουτοκρατία.

Τιμή μου και περηφάνεια μου, να αγωνίζομαι και να συμπορεύομαι με τους Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες του ΕΛΑΜ και τον απλό κόσμο που δεν αντέχει άλλο και επιλέγει να ενώσει την φωνή του με την δική μας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δεν κάνει υποχωρήσεις και συναλλαγές με οποιονδήποτε και οτιδήποτε είναι πιο κάτω από τις προσδοκίες του, τις αρχές και τις αξίες  του.

Συμπορεύομαι λοιπόν στον αγώνα, με τους Έλληνες της Κύπρου κι ας μας λένε τρομοκράτες, φασίστες και ναζί. Συμπορεύομαι με την πραγματική Ελληνική ψυχή της Κύπρου κι ας προσπαθούν να τσαλακώσουν την Εθνική μας αξιοπρέπεια.

Στηρίζοντας τον πρώτο ΕΛΑΜίτη, αγωνίζομαι για την τιμή και την εθνική ανάταση της μικρής μου Πατρίδας.

Έλληνες της Κύπρου, λοιπόν, εσύ και εγώ.  Εσύ γιατί γεννήθηκες εδώ, Εγώ γιατί επέλεξα να αγαπήσω το εδώ.

Μαρίνα Πολυκάρπου
Γραμματέας ΚΔΟ
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)