Ελλάδα και Κύπρος καιρός να κοιτάξουν την αλήθεια!

Τουρκία – Ο μοναδικός εχθρός του Ελληνισμού σήμερα

ΑΡΘΡΟ

Οι τελευταίες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ν. Παναγιωτόπουλου με αφήνουν άναυδο. Δήλωσε ότι «δεν είναι η καλύτερη εποχή να λες πράγματα εναντίον της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ γιατί θέλουν οι σύμμαχοι να εξασφαλίσουν ότι η Τουρκία παραμένει προσδεμένη στο ΝΑΤΟ» επισημαίνοντας πως «παραβλέπουν και κάποια» από τα στοιχεία της συμπεριφοράς της.

Παρακολουθούμε καθημερινά τις προκλήσεις των Τούρκων στην Κύπρο αλλά και στο Αιγαίο, οι οποίες έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό σε αριθμό και σε ένταση. Τι θα γίνει δηλαδή, θα σιωπούμε μήπως και δυσαρεστηθούν οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ;

Θυμάμαι πριν μερικές εβδομάδες οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου διαβεβαίωναν ότι  η Τουρκία είναι απομονωμένη και ότι καταρρέει η οικονομία της. Επίσης η κατάσταση με την Ουκρανία και οι κινήσεις που κάνει η Τουρκία δεν την βοηθούν στο τέλος, γιατί κανένας δεν θέλει να ακούσει για αναθεωρητικές πολιτικές στην περιοχή. Τέλος μετά την συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν υπήρχε κλίμα ευφορίας και ότι η Τουρκία θέλει να ηρεμήσουν τα πράγματα στο Αιγαίο…

Η αλήθεια όμως είναι άλλη και διερωτάται ο κόσμος γιατί τον κοροϊδεύουν οι ηγέτες του και δεν του λένε την αλήθεια. Η Τουρκία ούτε απομονωμένη είναι και όσον αφορά την οικονομία της, η αμυντική της βιομηχανία βρίσκεται σε πολύ μεγάλη άνοδο, και δεν σταματά να προκαλεί εντάσεις στο Αιγαίο με τις συνεχείς πτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, ακόμη και στα 300 μέτρα όπως συνέβη στις Οινούσες.

Η Ελλάδα είχε 550 πολύ καλά εργοστάσια που ασχολούνταν με την αμυντική της βιομηχανία, από στρατιωτικά αυτοκίνητα, όπλα πεζικού, σφαίρες όλων των διαμετρημάτων, τα καλύτερα τυφέκια ελευθέρου σκοπευτή, ακόμα και την καλύτερη τεχνική ομάδα που συντηρούσε και έκανε επισκευές υποβρυχίων στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά κλπ. και την ανάγκασαν να τα κλείσει όλα η Ευρώπη και οι σύμμαχοι, και να αγοράζει τα δικά τους. Αυτοί είναι οι σύμμαχοι μας!

Ταυτόχρονα η Άγκυρα έχει επαναπροσεγγίσει όλες τις χώρες με τις οποίες έκανε επαφές η Ελλάδα και η Κύπρος, και έχει ακυρώσει όλες τις συμμαχίες που κάναμε μαζί τους. Την περασμένη εβδομάδα ο Ερντογάν ήταν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και υπέγραψε στρατηγικές συμφωνίες μαζί τους,  ενώ τα ΗΑΕ απέφυγαν για πρώτη φορά να συμμετάσχουν στον φετινό «Ηνίοχο». Πριν λίγες μέρες ο Ερντογάν ήταν στην Σαουδική Αραβία  και ξεχνώντας  τις παλιές τους διαφορές  ετοιμάζονται για νέες στρατηγικές και αμυντικές συμφωνίες. Και όλες αυτές οι χώρες μαζί με το Κατάρ στηρίζουν την Τουρκία οικονομικά και ότι άλλο τους ζητήσει ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παραδώσουν στους Τούρκους τα 40 F-16 Viper και να εκσυγχρονίσουν  άλλα 80 παλαιότερου τύπου τουρκικά μαχητικά. Παράλληλα η Τουρκία έχει προσεγγίσει το Ισραήλ και την  Αίγυπτο, τους δύο υποτιθέμενους συμμάχους της Κύπρου, και τα δεδομένα δείχνουν πως είναι πολύ πιθανό να πάρει σημαντικά γεωπολιτικά ανταλλάγματα.

Όλα δείχνουν ότι η Τουρκία αναπτύσσει μία πολύ δυναμική διπλωματία για να πάρει με το μέρος της της όλους τους δικούς μας συμμάχους, ότι δεν είναι απομονωμένη αλλά προσπαθεί να σταματήσει τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας μεσολαβώντας και καλώντας τα ενδιαφερόμενα μέρη σε συζητήσεις για ανακωχή και συμφωνίες για ειρήνη, ότι τα έχει καλά και με τη Ρωσία, και με τη Ουκρανία και με τις ΗΠΑ, μόνο με την Ελλάδα και την Κύπρο δεν θέλει να τα βρει. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο.

Είναι εδώ ακριβώς που πρέπει να κοιτάξουν οι κυβερνήσεις Κύπρου και Ελλάδας την πραγματικότητα και να σοβαρευτούν. Να ξεκινήσουν πάλι μια αποφασιστική εξωτερική πολιτική και να είναι απόλυτη προτεραιότητα τους η ασφάλεια της Πατρίδας και του Ελληνισμού. Ο εχθρός είναι εκεί και καραδοκεί, προκαλεί, μελετά τις κινήσεις μας και σφυγμόμετρά τις αντιδράσεις μας, έτοιμος να κτυπήσει.

Ποιος θα τον σταματήσει, η Ευρώπη, το ξανθό γένος η Ρωσία, ή  η Αμερική;  Ας κοιτάξουν λοιπόν κατάματα την πραγματικότητα και ας επιτέλους υπερασπιστούν σοβαρά τα εθνικά κυριαρχικά τους δικαιώματα και συμφέροντα και ας πάψουν να  εισηγούνται ΜΟΕ ή να αναλώνουν τον χρόνο τους άσκοπα σε υποθέσεις που δεν μας αφορούν όπως η Ουκρανία. Ο εχθρός μας σήμερα είναι η Τουρκία και κανένας άλλος!

Αινείας