Κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ, ανακοινώνεται η υποψηφιότητα στην Επαρχία Λάρνακας, της συγγραφέως και ειδικής σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, σχολικού εκφοβισμού και σεξουαλικής παρενόχλησης, Έλενας Γεωργίου.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Η Έλενα Γεωργίου γεννήθηκε στην Λάρνακα κι έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Νέα Υόρκη, όπου διατηρεί μέχρι σήμερα στενές σχέσεις με την ομογένεια. Είναι μονογονιός, μητέρα δύο αγοριών και μίας κόρης.

Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ενώ ακολούθως έκανε μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές, με ειδίκευση στον Σχολικό εκφοβισμό και βία, ενώ κατέχει δίπλωμα από Κολέγιο του Ηνωμένου Βασιλείου ως Σύμβουλος Αλλαγής. Έχει λάβει δύο πιστοποιήσεις ως εκπαιδεύτρια επαγγελματικής κατάρτισης από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού Κύπρου, αλλά και από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου εδώ και 20 χρόνια, ενώ είναι Αντιπρόεδρος της κλαδικής επιτροπής της συντεχνίας ΕΔΙΠΑΚ του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος του Συνδέσμου Κοινωνιολόγων Κύπρου.

Παράλληλα είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, με τίτλο «Στόχοι Ζωής» και «Live Life to its fullest, Never look back».

Έχει έντονη κοινωνική και φιλανθρωπική δράση, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοστατεί σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ διετέλεσε και μέλος του συνδέσμου Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην οικογένεια. Υπήρξε μέλος του Ερυθρού Σταυρού, του Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων, του Συνδέσμου Χωρισμένων Γυναικών και του Συνδέσμου «Το Χαμόγελο της Ζωής».

Παράλληλα, έχει διενεργήσει έρευνα σε Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια για την «Πολιτική και κώδικα πρακτικής για καταπολέμηση του εκφοβισμού και σεξουαλικής κακοποίησης κατά του φύλου» και έχει ετοιμάσει ειδική πρόταση που μπορεί να αξιοποιηθεί στα σχολεία της πατρίδας μας.

Κατέρχεται ως Υποψήφια Βουλευτής με το ΕΛΑΜ στην Επαρχία Λάρνακας, καθώς πιστεύει πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να συμβάλει στη επίλυση πολλών κοινωνικών προβλημάτων, κυρίως στον τομέα της παιδείας, με όραμα ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα διαπαιδαγώγησης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση της κακοποίησης, του εκφοβισμού και της σεξουαλικής παρενόχλησης.