Η έκθεση του ΟΗΕ αναφορικά με την ανανέωση της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης στην Κύπρο, αποτελεί την καλύτερη απόδειξη των εσφαλμένων πολιτικών που έχουν ακολουθηθεί διαχρονικά από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις και τα κόμματα τα οποία συγκυβέρνησαν.

Οι «πολιτικές του κατευνασμού» έχουν καταφέρει όχι μόνο να υποβαθμίσουν το Κυπριακό σε μια δικοινοτική εσωτερική διαφορά, βγάζοντας ουσιαστικά την Τουρκία από το κάδρο των ευθυνών, αλλά ταυτόχρονα εκχωρούν την κυριαρχία σε δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές, αντικαθιστώντας ουσιαστικά το ίδιο το κράτος.

Ενδεικτικές οι μη αναφορές στις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες στις κυπριακές θάλασσες, καθώς και οι προκλητικές αναφορές στα οδοφράγματα και την «αναγκαιότητα» δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού για απευθείας στρατιωτικές επαφές.

Δυστυχώς, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) επιβεβαιώνεται για την ορθότητα των θέσεων του αναφορικά με την αναγκαιότητα χάραξης νέας εθνικής στρατηγικής, που θα λειτουργεί αποτρεπτικά απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, ενώ θα διεκδικεί τα αναφαίρετα δικαιώματα του κυπριακού ελληνισμού.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)