Σε λίγες ώρες θα γίνει η συνάντηση μεταξύ του υποτακτικού Νίκου Ανανστασιάδη και του κατ’ εκείνου ομολόγου του, Ντερβίς Έρογλου, για να επικυρωθεί και επίσημα το κοινό ανακοινωθέν που θα αποτελέσει την βάση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και επιστροφή του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν με άλλη ονομασία.

Αυτό όμως που αποκρύπτουν από την κοινή γνώμη είναι τι άλλο προνοεί αυτή η εξέλιξη.

Επειδή όμως ο θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη, ενημερωθήκαμε αργά χθες το βράδυ από την τουρκο«κυπριακή» εφημερίδα «ΑΦΡΙΚΑ» ότι μόλις ξεκινήσουν οι συνομιλίες θα δοθεί η περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και σε αυτό θα συμβάλουν όλες οι ισχυρές χώρες και οργανισμοί. Είναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ, της Αγγλίας, του ΟΗΕ, και των παρακλαδιών του UNOPS, USAID κτλ, που παίζουν στο Κυπριακό και τα χρήματα που έριξαν για να εξευρεθεί μια λύση ευνοϊκή ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ που θα τους επιφέρει υπερκέρδη και οφέλη στην περιοχή της Κύπρου και γενικότερα της Ανατολικής Μεσογείου, αφού αποτελεί ένα σημαντικό γεωστρατηγικό και κομβικό σημείο στην ευρύτατη περιοχή.

Φυσικά όπως τονίσαμε και σε δεκάδες άλλα Δελτία Τύπου του κινήματος μας, αλλά όπως αναφέρει και η συγκεκριμένη εφημερίδα η ΔΗΘΕΝ επιστροφή δεν θα γίνει χωρίς ανταλλάγματα. Η «συμφωνία» προβλέπει άνοιγμα της Αμμοχώστου, με ταυτόχρονο άνοιγμα του λιμανιού και του αεροδρομίου των κατεχομένων, υπό το πρόσχημα να συμβάλουμε στο ευνοϊκό κλίμα όπως αναφέρεται στο 7ο σημείο του κοινού ανακοινωθέντος.

«Οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν να δημιουργήσουν ένα θετικό κλίμα για να εξασφαλίσουν την επιτυχία των συνομιλιών. Δεσμεύονται να αποφύγουν το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών ή οποιαδήποτε αρνητικά δημόσια σχόλια σχετικά με τις διαπραγματεύσεις. Επίσης δεσμεύονται στις προσπάθειες να εφαρμοστούν μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα δώσουν μια δυναμική ώθηση στην προοπτική για μια ενωμένη Κύπρο.».

Με αυτή την εξέλιξη θα δώσουμε διεθνή υπόσταση στο παράνομο μόρφωμα του Ντενκτάς και θα πάψει να ισχύει ο ορισμός του ψευδοκράτους αφού θα αποτελεί πλέον ένα επίσημα αναγνωρισμένα κράτος ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΗ.

Τελικά στη συνάντηση που έχει σε λίγο ο κοινοτάρχης Νίκος Ανανστασιάδης εκτός από το κοινό ανακοινωθέν θα συζητηθεί και θα συμφωνηθεί και το θέμα της Αμμοχώστου και η παράλληλη αναγνώριση του ψευδοκράτους; Δυστυχώς σύμφωνα με όλα τα στοιχεία εύλογα και ο πιο αδαής συμπατριώτης μας καταλήγει στο πιο πάνω συμπέρασμα.

Φυσικά θα το παρουσιάσουν σαν μια ακόμα τεράστια επιτυχία της κυβέρνησης όπως έκαναν με τις αγγλικές βάσεις, που απλά εφάρμοσε η μειοδοτική κυβέρνηση του ΔΗΣΥ μια πρόνοια του σχεδίου Ανάν, παρουσιάζοντας την ως το μέγα κατόρθωμα.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον κοινοτάρχη Νίκο Ανανστασιάδη να παραιτηθεί από το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού δεν μπορεί να το σεβαστεί και να εργαστεί προς όφελος της πατρίδας του. Καλούμε επίσης όλα τα στελέχη του ανθελληνικού ΔΗΣΥ να διαχωρίσουν ΑΜΕΣΑ την θέση τους από την προδοσία που συντελείται, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνοι.

Τέλος καλούμε κάθε αγνό πατριώτη να συστρατευτεί στο μοναδικό αντιομοσπονδιακό κίνημα, για να δώσουμε όλοι μαζί αγώνα για να διασώσουμε την πατρίδα μας. Ας φράξουμε όλοι μαζί ενωμένοι τον δρόμο στους Εθνοπροδότες.

Αύριο θα είναι πολύ αργά. Έλληνες ξυπνάτε, η πατρίδα μας χάνεται …

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)