Σε έξοδο από το μνημόνιο έχει μετονομάσει η κυβέρνηση, τη λήξης της σύμβασης όπως αυτή υπογράφηκε το 2013. Η πικρή πραγματικότητα είναι ότι η χώρα θα παραμείνει υπό την εποπτεία της Τρόικα μέχρι της εξόφληση του 75%. Δηλαδή μέχρι το 2031 η Κύπρος θα πρέπει να αποπληρώσει  τουλάχιστον 7,2 δισεκατομμύρια στους διεθνείς τοκογλύφους.

Ας αφήσουν τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις και ας ενσκήψουν πάνω από τα προβλήματα της κοινωνίας, τις χιλιάδες των ανέργων και των ακόμα πιο μεγάλο ποσοστό των νέων που δεν βρίσκουν δουλειά και την κλιμακούμενη αναγκαστική έξοδο τους από την χώρα.

Η όποια βελτίωση στους αριθμούς και μόνο της οικονομίας, οφείλετε αποκλειστικά και μόνο στον λαό μας, τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν και καταλήστευσαν με το κούρεμα. Στις θυσίες και τις βαριές φορολογίες που του επιβλήθηκαν για να καλύψει τις ζημίες και τις τρύπες, των σκανδάλων και της διαφθοράς.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτούμε να γίνει επιτέλους ανεξάρτητος από κομματικά συμφέροντα λογιστικό έλεγχος και να οδηγηθούν οι κλέφτες της δημόσιας περιουσίας στην φυλακή, δημεύοντας παράλληλα την περιουσία τους. Είναι απαράδεκτο ο λαός που δεν φέρει καμία ευθύνη για την σημερινή κατάσταση να καλείτε να πληρώσει τα σπασμένα.

Γραφείο ΤύπουΕθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)