Συζητήθηκε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η πρόταση του ΕΛΑΜ για αποκοπή του μνημονιακού τέλους των 350 ευρώ σε εταιρείες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πρόταση Νόμου της Παράταξής μας έχει κατατεθεί από τις 16 Φεβρουαρίου του 2017 στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και παρά τις υποσχέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης ότι θα εξεταστεί η κατάργησή του, εντούτοις συνεχίζει να υφίσταται το πρόβλημα.

Επίσης, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι το συγκεκριμένο τέλος αποτελούσε μνημονιακή υποχρέωση που είχε επιβληθεί από το 2012, με την Τρόικα να δηλώνει ότι αυτό θα ήταν προσωρινό και ότι μετά το 2015 θα έπρεπε να καταργηθεί.

Το γεγονός ότι η πρόταση μας είναι ορθή, επιβεβαιώνει η στήριξη από όλους τους πολιτικούς χώρους, που έχουν υιοθετήσει και έχουν συνυπογράψει την συγκεκριμένη πρόταση νόμου.

Μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, στην οποία δεσμεύτηκε να επανέλθει με εισηγήσεις το αρμόδιο Υπουργείο, προέβη σε δηλώσεις εκ μέρους του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) ο Βουλευτής Λάρνακας, Σωτήρης Ιωάννου.