«Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές… Μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να είσαι ανένδοτος!»

-Νίκος Καζαντζάκης

 

Είναι κι εκείνα τα κορίτσια που ακόμα ελπίζουν. Είναι κι εκείνα τα κορίτσια που οραματίζονται οικογένεια και παιδιά πέρα από την καριέρα τους. Ναι, υπάρχουν ακόμα. Είναι ακόμα εκείνα τα κορίτσια που μεγάλωσαν με αρχές, ιδανικά και όραμα.

Είναι εκείνα τα κορίτσια που έχουν το θάρρος και τη δύναμη να αντιστέκονται σε αυτή τη σάπια κοινωνία που έχουμε. Είναι εκείνα τα κορίτσια που θα τα ακούσεις μες στο πλήθος να φωνάζουν για όσα υπερασπίζονται μα και όσα τους πνίγουν ταυτόχρονα. Είναι ρομαντικά, βλέπεις, εκείνα τα κορίτσια. Δεν δέχονται αυτόν τον κόσμο που ζέχνει δυστυχία και απελπισία.

Δεν τους αρέσει να περπατάνε στον δρόμο και να βλέπουν τους συμπολίτες τους με θλιμμένα πρόσωπα. Είναι εκείνα τα κορίτσια που δεν αντέχουν να βλέπουν τις πλατείες και τις αλάνες άδεια από παιδάκια. Είναι εκείνα τα κορίτσια που σιχάθηκαν αυτήν την κοινωνία και έχουν κάνει σκοπό της ζωής τους να την παραδώσουν καλύτερη στους απογόνους τους. Ναι, το είπαμε, είναι ρομαντικά, εκείνα τα κορίτσια.

Είναι εκείνα τα κορίτσια που αντιστέκονται να γίνουν πιόνια και υποχείρια σε στυμμένα παιχνίδια εξουσίας και διαπλοκής. Είναι εκείνα τα κορίτσια που δεν ντρέπονται για την καταγωγή τους και τις ρίζες τους. Είναι εκείνα τα κορίτσια που δεν ντρέπονται να πουν ότι είναι Ελληνίδες. Είναι εκείνα τα κορίτσια που έχουν μάθει να αγωνίζονται καλύτερα κι από πολλούς «άντρες».

Είναι εκείνα τα κορίτσια που δεν έχουν μάθει να περνάνε την ημέρα τους σε καφετέριες και κλαμπ. Είναι εκείνα τα κορίτσια που θα προσπαθήσουν ακόμα κι αν ξέρουν πως οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος τους. Είναι εκείνα τα κορίτσια που η λέξη «αγώνας» κάνει την καρδιά τους να μένει πάντα νέα.

Είναι τα κορίτσια με τα «μαύρα»…

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ