Η Ε.Ο. Πάφου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) τίμησε με μια λιτή τελετή, την επέτειο άφιξης του Γεώργιου Γρίβα Διγενή, στις 10 Νοεμβρίου 1954 στις ακτές της Χλώρακας με το πλοιάριο Σειρήν για την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59.

Στο μουσείο του πλοιαρίου, μπροστά από τον ανδριάντα του Αρχηγού Διγενή, οι Γαλανόλευκες κυμάτισαν ψηλά και οι ΕΛΑΜίτες έδωσαν όρκο για συνέχιση του Ιερού Αγώνα υπέρ της απελευθέρωσης. Η τελετή Μνήμης άνοιξε με Τρισάγιο για τον Γεώργιο Γρίβα το οποίο τελέστηκε από τον πάτερ Ανδρέα.

Πρώτος στο βήμα ανέβηκε ο Επαρχιακός Επικεφαλής Πάφου Πέτρος Κουντουρέσιης, δίνοντας το γενικότερο ιστορικό πλαίσιο γύρω από τη μυστική άφιξη του Γρίβα στην Κύπρο.

Ακολούθως, η συναγωνίστρια Αλίκη Δημητρίου επικεντρώθηκε στο μεγαλείο της προσωπικότητας του Διγενή και στη δυναμική συνέχιση του Αγώνα του από τα γνήσια τέκνα του, από τα παιδιά του ΕΛΑΜ.

Ο συναγωνιστής του Μετώπου Νεολαίας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου μίλησε με ιστορικά γεγονότα για τη τελική άφιξη Διγενή στη Χλώρακα.

Ακολούθησε η αφήγηση άγνωστων πτυχών της άφιξης Διγενή εντός του μουσείου του πλοιαρίου από το κ. Κλεόβουλο Παπακώστα.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Γεωργίου Γρίβα Διγενή. Εκ μέρους του προέδρου του ΕΛΑΜ, στεφάνι κατέθεσε η συναγωνίστρια Άννα Παπαντωνίου, για την Ε.Ο. Πάφου η συναγωνίστρια Αλίκη Δημητρίου και εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας Λεμεσού στεφάνι κατέθεσε ο συναγωνιστής Κυριάκος Παλαμάς.

Τέλος, σε στάση προσοχής, τα μέλη του κινήματος έψελναν τον Εθνικό Ύμνο για να ακουστεί στα Ηλύσια Πεδία όπου βρίσκεται ο Διγενής με τα παλληκάρια του.