Με δύο τοπικές λιτές εκδηλώσεις γιορτάστηκε η επέτειος του Ενωτικού Δημοψηφίσματος σε Λάρνακα και Πάφο. Μία επέτειος που διαγράφηκε από τις σελίδες της ιστορίας, και για την οποία δεν γίνεται πλέον πουθενά καμία αναφορά, αφήνοντας πίσω στα συρτάρια του χρόνου και το καθολικό αίτημα των Ελλήνων της Κύπρου, το οποίο διατράνωσαν μέσω του δημοψηφίσματος, τον προαιώνιο πόθο του κυπριακού Ελληνισμού για Ένωση με την μητέρα Ελλάδα.

Στην Λάρνακα τα μέλη της Κεντρική Οργανώσεως της πόλης μαζί με την Λευκωσία και την Αμμόχωστο, μετέβησαν από τα Πολιτικά Γραφεία στο παρακείμενο πάρκο, με δάδες που συμβόλιζαν τον άσβεστο πόθο των Ελλήνων και σημαίες που συμβόλιζαν την Ελληνικότητα μας. Εκεί πραγματοποιήθηκαν τρεις ομιλίες, με τους συναγωνιστές να κάνουν αναφορά στα ιστορικά δρώμενα της τότε εποχής, στο συμβολισμό για μας σήμερα και για τον δικό μας αγώνα. Η εκδήλωση στην Λάρνακα έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του κινήματος.

Στην Πάφο, με την συμμετοχή της Κ.Ο. της πόλης μαζί με την Κ.Ο. Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση μπροστά από τον ανδριάντα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Στο χώρο πραγματοποιήθηκαν τρεις ομιλίες με αναφορά στο τι σημαίνει η συγκεκριμένη μέρα για την νεολαία σήμερα, στο πώς πρέπει να παραδειγματιστούμε εμείς, την ανάγκη για διαφύλαξη των ιστορικών καταβολών του λαού μας και την στάση που πρέπει να κρατήσουμε σαν άξιοι συνεχιστές των προγόνων μας. Η όλη εκδήλωση έληξε με τον Εθνικό Ύμνο και την ιαχή Ζήτω το Έθνος να δονεί την ατμόσφαιρα.

Μέσα σε λίγα χρόνια οι πολιτικάντηδες μας, άξιοι εντολοδόχοι, υπαλλήλοι των διεθνών εξουσιαστών, κατάφεραν να μετατρέψουν την λέξη ένωση σε επανένωση και να σβήσουν την φλόγα από τις καρδιές των συμπατριωτών μας. Στο χέρι μας είναι των εναπομείναντων ζωντανών, να αναζωπυρώσουμε την φλόγα του Ελληνισμού στις καρδιές τους.

ΛΑΡΝΑΚΑ

ADM 5033 ba38a

ADM 5052 af2e9

DSC 0047 f41b0

DSC 0049 2790c

ΠΑΦΟΣ

026 2ee8e

028 de610