Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της JCC που δόθηκαν στην δημοσιότητα, γύρω στα  9,5 εκατομμύρια ευρώ ξόδεψαν οι Ελληνοκύπριοι το 2017 στα κατεχόμενα, με τη χρήση πιστωτικών καρτών.

Συγκεκριμένα μόνο τον Δεκέμβριο, οι Ελληνοκύπριοι που πέρασαν στα κατεχόμενα πλήρωσαν με τη χρήση πιστωτικών καρτών που εκδόθηκαν από κυπριακές τράπεζες ποσό € 1,162,760 εκατομμυρίων ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως στο προαναφερθέν ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα που ξοδεύτηκαν στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με την JCC, Ελληνοκύπριοι ξόδεψαν στην Τουρκία το ποσό των 307,793 χιλιάδων ευρώ τον Δεκέμβριο, ενώ για το 2017 το ποσό ανήλθε στα 3,4 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι πασιφανές πως το άνοιγμα των οδοφραγμάτων αποτελεί τεράστια πληγή για την πατρίδα μας, καθώς μια μερίδα συμπατριωτών μας επιλέγει να μεταβαίνει στα κατεχόμενα για διακοπές, ψώνια και τζόγο, χρηματοδοτώντας με αυτό τον τρόπο την κατοχή της πατρίδας μας.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως τα επίσημα στοιχεία της JCC κάνουν λόγο μόνο για τα ποσά που ξοδεύτηκαν στα κατεχόμενα και την Τουρκία με πιστωτικές κάρτες. Η αλήθεια όμως, είναι πως το πραγματικό ποσό δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια, καθώς τεράστια μερίδα ε/κ κάνουν τις συναλλαγές τους στα κατεχόμενα με μετρητά.

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και επιβάλλεται οι λοιπές πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αντιληφθούν επιτέλους πως με ανοικτά τα οδοφράγματα, συντηρούμε εμείς οι ίδιοι οικονομικά την κατοχή της πατρίδας μας και προσδίδουμε υπόσταση στο παράνομο μόρφωμα των κατεχομένων.

Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) από την πρώτη μέρα ίδρυσής του, είναι το άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων.