Στη πιο πένθιμη ημέρα της απανταχού Χριστιανοσύνης που είναι η Μεγάλη Παρασκευή, η οποία συμβολίζει την ημέρα των παθών του Κυρίου, στήνονται πανηγύρια στην τουρκοκρατούμενη Ελληνική Αμμόχωστο.

Η ακολουθία του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στη Αμμόχωστο μόνο ένα συμβολισμό μπορεί να έχει που δεν είναι άλλος από την συνεχιζόμενη κατοχή της πατρίδας μας. Η προσπάθεια προβολής της ακολουθίας σαν ΜΟΕ, είναι αξιοθρήνητη. Στην ακολουθία στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, αναμένεται ότι θα παραστούν ξένοι πρέσβεις, επίσημοι, πολιτικοί “ηγέτες”, Ελληνοκύπριοι και Τούρκοι, οι οποίοι θα δώσουν υπόσταση και αναγνώριση στο παράνομο μόρφωμα.

Η κατεχόμενη εκκλησία, που παραμένει βουβή και αλειτούργητη για 57 χρόνια, σήμερα χρησιμοποιείται από το τουρκικό καθεστώς με σκοπό την από-ενοχοποίηση της Τουρκίας και ωραιοποίηση του Ψευδοκράτους. Το ότι οι υπόλοιποι ναοί μας παραμένουν βουβοί και κατεστρεμμένοι αποδεικνύουν του λόγου του αληθές.

Όσο και αν προσπαθούν όμως, την επομένη της Θείας Ακολουθίας δεν θα έχει αλλάξει τίποτα από τα δεδομένα που δεν είναι αλλά από την εισβολή και την κατοχή, με τα επακόλουθα που είναι η σύληση των ναών μας, των κοιμητηρίων και η υφαρπαγή των περιουσίων και της γης των προγόνων μας.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζει την ανησυχία και την αγανάκτηση του για την λειτουργία, την οποία χρησιμοποιούν οι πολιτικές δυνάμεις και οι γνωστοί επαναπροσεγγιστικοί κύκλοι για να λαϊκίζουν ασύστολα. Με αυτές τις κινήσεις αποδυναμώνεται η ισχύς των Ψηφισμάτων 541 και 550 του ΟΗΕ, δίνοντας ουσιαστικά συγχωροχάρτι στην Τουρκία και το ψευδοκράτος για τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει εις βάρος του Κυπριακού Ελληνισμού.

Κλείνοντας να αναφέρουμε την παράδοση που λέει ότι όποιος ήθελε να απαλλαγεί από τον εχθρό του, το μόνο που έχει να κάνει ήταν να πάρει χώμα από το πάτωμα αυτής της εκκλησίας και να το σκορπίσει γύρω από την κατοικία του εχθρού του, ο οποίος μέσα σε ένα χρόνο θα φύγει από την πόλη.

Ας ελπίσουμε ότι ο Άγιος Γεώργιος ο Εξορινός θα εξορίσει ακόμα μια φορά τους εχθρούς της πατρίδας μας και θα ανασάνουν τα άγια μας χώματα Ελληνικό αέρα Ελευθερίας.

 

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)