Το τουρκικό πλοίο Γκελίμπολου συνοδεύει το σεισμογραφικό πλοίο Μπαρμπαρός στις περιοχές που το ψευδοκράτος “αδειοδότησε” την Τουρκία για έρευνες, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τουρκικό πλοίο Γιαβούζ παρακολουθεί από απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων τις εργασίες του γεωτρύπανου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Ονασαγόρα. Επίσης, το πολεμικό πλοίο Μπουρακρέις κάνει περιπολίες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δυστυχώς, πλησίον του Προεδρικού δεν υπάρχει θάλασσα και δυστυχώς, ο ποταμός είναι πολύ στενός για να μπορέσει να φτάσει τουρκικό πολεμικό πλοίο μέχρι εκεί, μπας και κατανοήσουν, επιτέλους, οι αδέξιοι κυβερνώντες μας, τι πραγματικά συμβαίνει.

Έχουν αφήσει την Κύπρο έρμαιο στις προκλητικές ορέξεις της Τουρκίας. Οι πομπώδεις αναφορές των αξιωματούχων για δήθεν συμμαχίες αποδεικνύονται … όνειρο απατηλό. Κύριοι, χρειάζονται πραγματικές συμμαχίες, οι οποίες θα προασπιστούν τα συμφέροντα της Κύπρου και θα στείλουν την Τουρκία εκεί που της αρμόζει.

Τα μεγάλα λόγια, δίχως πράξεις, δεν μπορούν να ανακόψουν την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας. Πρέπει άμεσα να υπάρξουν ισχυρές στρατιωτικού τύπου συμφωνίες και όχι κενές διακηρύξεις και καταγγελίες.