Οι ιδέες και προτάσεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) παίρνουν σάρκα και οστά, αφού ένας μέρος της πρότασης μας έχει δρομολογηθεί και σύντομα θα συσταθεί η ομάδα που έχουμε προτείνει.

Συγκεκριμένα το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, πρότεινε στην επιτροπή που συστάθηκε για τις πυρκαγιές την δημιουργία μαθημάτων σε κατοίκους των περιοχών δασικών περιοχών, ούτως ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις πυρκαγιών και να μπορούν να δράσουν εν τη γενέσει τέτοιων φαινομένων, ούτως ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα.  

Όπως μαθαίνουμε σήμερα, συζητήθηκε συνάντηση των οργανωμένων συνόλων με πρωτοβουλία του Συμπλέγματος Κοινοτήτων Σολέας, με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους, στην Ευρύχου, με σκοπό τη δημιουργία ενός Σωματείου Εθελοντών Σολέας/Τροόδους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν περίπου 160 άτομα τόσο από την περιοχή Σολέας, την ευρύτερη περιοχή Τροόδους αλλά και από διάφορες πόλεις της Κύπρου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι εθελοντές θα εκπαιδευτούν και θα καταρτιστούν από διάφορες εξειδικευμένες ομάδες πάνω σε θέματα πυρασφάλειας, πυρόσβεσης, πρώτων βοηθειών, ασφάλειας κ.ά.

Μέχρι στιγμής, σημειώνεται, δήλωση ενδιαφέροντος έχουν συμπληρώσει περίπου 100 άτομα, ενώ αναμένεται να κινητοποιηθούν ακόμη περισσότεροι μέσω των Κοινοτικών Συμβουλίων της περιοχής και της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους.