Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγγέλλει την στάση των υπολοίπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, που για να μην ψηφίσουν πρόταση του Κινήματός μας, έφτασαν στο σημείο να καταπατήσουν το Σύνταγμα για να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα, έναντι των συμφερόντων του λαού και ολόκληρης της κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, στον Περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νόμο που αφορούσε συντάξεις χηρείας για τους άνδρες, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), κατέθεσε σχετική τροπολογία ούτως ώστε να είναι όλοι δικαιούχοι, ανεξαρτήτως της χρονολογίας που απεβίωσε η σύντροφος τους και όχι μόνο όσων η σύντροφος τους απεβίωσε από το 2018 και μετά.  

Για ακόμα μια φορά, όμως, όλα τα κόμματα προτίμησαν να μείνουν προσκολλημένοι στις μικροπολιτικές τους αγκυλώσεις, παρά να γίνουν ωφέλιμοι στην κοινωνία. Προτίμησαν να στηρίξουν ρατσιστικά νομοσχέδια, που δημιουργούν δυσμενείς διακρίσεις και άνιση μεταχείριση μεταξύ των πολιτών αυτού του κράτους, καταστρατηγώντας ακόμα και το άρθρο 28 του Συντάγματος, όπου ρητώς αναφέρει ότι «Πάντες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, της διοικήσεως και της δικαιοσύνης και δικαιούνται να τύχωσι ίσης προστασίας και μεταχειρίσεως.»

Δυστυχώς, με την λογική των υπολοίπων κομμάτων, όσοι άνδρες έχασαν την σύντροφο τους μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 23:59:59, είναι άτομα δεύτερης κατηγορίας. Αφήνουμε τα συμπεράσματα στην κρίση των πολιτών …

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)