Σε μια εποχή που Τουρκοκύπριοι ποιητές αντικαθιστούν Έλληνες ποιητές από τα Ελληνικά σχολεία μας, σε μια εποχή που κάποιοι θέλουν να θέσουν θέμα Εθνικού Ύμνου ακόμη και στα σχόλεια μας διότι είναι λένε ρατσιστικό απέναντι σε αλλοδαπούς μαθητές, ακόμη και τη στιγμή που σε κάποια σχολεία μαθητές που φορούν κομποσχοίνια δέχονται παρατηρήσεις από καθηγητές, έρχεται η δήλωση ενός ποδοσφαιριστή που παραξενεύει αρκετούς και κυρίως αυτούς που υιοθετούν τα όσα αναφέρθηκαν πιο πάνω. Εξηγούμε ευθύς αμέσως:

Με αφορμή τον αποψινό αγώνα απέναντι στην Εθνική Ελλάδας και στο αντιπροσωπευτικό μας Συγκρότημα ο άσος του ΑΠΟΕΛ Γιάννης Γιαννώτας είπε μεταξύ άλλων ότι “Είναι περίεργο να παίζουμε Έλληνες εναντίον Ελλήνων”. Κληθείς να σχολιάσει την αγωνιστική κατάσταση της κυπριακής ομάδας ο Έλληνας επιθετικός ανέφερε ότ騔Καταρχάς η Κύπρος είναι Ελλάδα και όχι δεύτερη Ελλάδα”…

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σημειώσουμε στους αθλητικούς Συντάκτες ότι απόψε δεν παίζουν δυο Εθνικές Ομάδες. Η Κύπρος δεν έχει εθνική ομάδα διότι η Κύπρος ανήκει στο Ελληνικό Έθνος. Η Κύπρος είναι ανεξάρτητο κράτος και έχει της δική της ποδοσφαιρική ομάδα και ως εκ τούτου καλούμε τα μέλη της Ε.Α.Κ να ορίζουν την Κύπρο σε διεθνής αγώνες ως αντιπροσωπευτικό Συγκρότημα και όχι ως Εθνική Ομάδα.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Μέλος Ε.Α.Κ, μέλος AIPS

Διευθυντής Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου