Πέρασε κιόλας ένας μήνας από την ολοκλήρωση της εκλογικής αναμέτρησης της 26η Μαΐου. Το ΕΛΑΜ με την ψήφο δεκάδων χιλιάδων συμπατριωτών μας κατέλαβε το 8,3%, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς εχθρούς και φίλους ότι άρχισε να εδραιώνεται για τα καλά στην πολιτική σκηνή της Κύπρου και στις συνειδήσεις μια σημαντικής μερίδας του λαού μας, βάζοντας συνάμα γερές βάσεις για την περαιτέρω διείσδυση του στην κοινωνία.

Αυτό που αποτυπώθηκε έντονα στην προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών ήταν η ασταμάτητη πολεμική που εξαπολύθηκε εις βάρος του Λαϊκού Εθνικιστικού κινήματος από τους πάσης φύσεως συστημικούς κύκλους. Σύσσωμες, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του παλαιοκομματικού συστήματος σε συνεργασία με ορισμένους κατευθυνόμενους δημοσιογράφους ένωσαν δυνάμεις με στόχο να σταματήσουν την ραγδαία άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Εξαπολύοντας ανυπόστατες και ψευδείς κατηγορίες εις βάρος συγκεκριμένων στελεχών του κινήματός μας, ήλπιζαν ότι θα μας τελειώσουν. Λασπολόγησαν ακατάπαυστα με λύσσα και με απύθμενη ανηθικότητα το κίνημά μας «για να φράξουν το δρόμο στους ακραίους», όπως χαρακτηριστικά διαλαλούσαν στις διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Γιατί όμως όλα τα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα που κυβέρνησαν ή συγκυβέρνησαν αυτό τον τόπο, άρα φέρουν ακέραια την ευθύνη για την σημερινή κατάντια, πολέμησαν με τόση λύσσα και μένος το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο; Μα ο λόγος προφανές. Όλες οι δυνάμεις που απαρτίζουν το σάπιο πολιτικό κατεστημένο γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως εμείς δεν εμφανιστήκαμε στην πολιτική σκηνή του τόπου για να συνδιαλλαγούμε μαζί τους και να γίνουμε μέρος αυτού του σάπιου και αμαρτωλού συστήματος που εδώ και δεκαετίες λεηλατεί τον ιδρώτα του απλού κοσμάκη, θησαυρίζοντας εις βάρος του. Μας πολεμάνε γιατί έχουν αντιληφθεί πως σε περίπτωση που αναλάβουμε εμείς τα ηνία του κράτους θα επέλθει η πολυπόθητη δικαιοσύνη και όσοι ασέλγησαν εις βάρος του λαού και της πατρίδας μας θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αυτός είναι ο λόγος που όλες οι πολιτικές δυνάμεις της μίζας και των σκανδάλων εξαπολύουν καθημερινά τόνους λάσπης εις βάρος του κινήματος μας.

«Τι έπραξε το ΕΛΑΜ όλα αυτά τα χρόνια προς όφελος της κοινωνίας;», ρωτάνε πολλοί καλοθελητές αλλά και ορισμένοι άλλοι κακοπροαίρετα, όταν έρχονται σε επαφή με στελέχη του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Από το 2008 μέχρι σήμερα στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπατριωτών μας που πένονται από τα δυσβάσταχτα μέτρα και από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας. Διοργανώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα διανομές τροφίμων προς στους δυστροπούντες συμπατριώτες μας που ζούνε στα όρια της φτώχειας, στην εξαθλίωση και στην ανέχεια. Παρέχουμε επί καθημερινής βάσεως βοήθεια σε συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα και δυσκολίες. Σε αυτούς τους ανθρώπους βλέπουμε χαραγμένο στα πρόσωπά τους τον πόνο και την θλίψη που τους προξένησαν οι διεφθαρμένοι του πολιτικού συστήματος. Αντικρίζουμε καθημερινά κατάματα την αγανάκτηση και την δυσφορία που διέπει μια μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας που αγωνίζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες για την επιβίωση των ιδίων και των οικογενειών τους. Ας σταματήσουν επιτέλους οι «καθώς πρέπει πατριώτες» του συστήματος να παριστάνουν τους υπέρμαχους των λαϊκών συμφερόντων και να εμπαίζουν τον λαό με ψεύτικες υποσχέσεις και ευχολόγια.  «Δεν μπορείς να περιμένεις από αυτούς που σε κατέστρεψαν να γίνουν οι άνθρωποι που θα σε σώσουν» λέει μια ρήση του Αριστοφάνη..

«Το ΕΛΑΜ δεν έχει πολιτικές θέσεις και προτάσεις για την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας» ξεστομίζουν ψευδώς οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για διαφώτιση του Κυπριακού Ελληνισμού πρέπει να λεχθεί δημόσια η αλήθεια. Το ΕΛΑΜ από το 2016 αφότου εισήλθε στο Κυπριακό Κοινοβούλιο μέχρι σήμερα έχει καταθέσει 300 προτάσεις νόμου που αποσκοπούν στην επίλυση των εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων που ταλανίζουν την πατρίδα και την κοινωνία μας. Δυστυχώς, το κοινοβουλευτικό έργο του κινήματος μας αποσιωπάται εσκεμμένα από τα ΜΜΕ και από τις πολιτικές δυνάμεις, με στόχο να δοθεί η λανθασμένη εντύπωση προς στην κοινή γνώμη, ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δεν ασκεί έργο μέσα στο Κυπριακό κοινοβούλιο.

Θα αγωνιστούμε με ανιδιοτέλεια και σθένος μέχρι την τελική δικαίωση της πατρίδας και του λαού μας. Έχουμε χρέος και καθήκον να παραδώσουμε στους απογόνους μας μια πατρίδα Ελληνική, περήφανη και ισχυρή. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως όσο ανεβαίνουμε εκλογικά και διευρύνεται η απήχηση μας στην κοινωνία, ο πόλεμος του συστήματος εις βάρος του κινήματος μας θα διογκωθεί σημαντικά. Θα κλείσω με μια φράση που ειπώθηκε από τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου: «Ψηλά το κεφάλι δεν τους υπολογίζαμε όταν ήμασταν 0.22% πόσο μάλλον τώρα που είμαστε 8.3%».

Σωτήρης Παπακυριακού
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)