Ο 45χρονος δράστης Michael Harpon που εργάζονταν ως υπάλληλος σε τεχνολογικό τμήμα της αστυνομίας επί δύο δεκαετίες, είχε ασπαστεί το Ισλάμ τους τελευταίους 18 μήνες.

Τέσσερις αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από χτυπήματα με μαχαίρι σήμερα μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας του Παρισιού αφού δέχθηκαν επίθεση από έναν εργαζόμενο ο οποίος στη συνέχεια σκοτώθηκε από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αρχικά τα δημοσιεύματα εξέταζαν κυρίως το σενάριο μιας προσωπικής διένεξης, όμως τελικά το πιθανότερο είναι να πρόκειται για μια ακόμα τρομοκρατική ενέργεια στο όνομα του Ισλάμ.

Παρότι ο συγκεκριμένος 45χρονος δράστης Michael Harpon εργάζονταν ως υπάλληλος σε τεχνολογικό τμήμα επί δύο δεκαετίες, δεν φαίνονταν μέχρι σήμερα να έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Όμως όπως ανέφερε δημοσίευμα γαλλικού μέσου, το τελευταίο 18μηνο, είχε ασπαστεί το Ισλάμ.

Η «ενσωμάτωση» σε ακόμα μια περίπτωση έχει αποτύχει.

Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο περιστατικό θα πρέπει να μας προβληματίσει και στην Κύπρο, που το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τις συνεχείς ροές μεταναστών έχει μετατραπεί σε αποθήκη της Ευρώπης. Θα πρέπει επιτέλους το κράτος να μεριμνήσει για την ασφάλεια των πολιτών του.