Η χθεσινή απόσυρση του Νομοσχεδίου από την Κυβέρνηση και οι αντιδράσεις των Κυβερνητικών στελεχών αναδεικνύουν το γεγονός ότι πρώτιστος στόχος δεν είναι η ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και αυτοτελώς εργαζόμενων. Οι πιο πάνω ομάδες πληθυσμού έχουν παραμείνει ουσιαστικά αβοήθητες τους τελευταίους δύο μήνες, με την Κυβέρνηση, 40 ημέρες μετά την κατάθεση του Νομοσχεδίου να αναζητά λύσεις.

Το ΕΛΑΜ θεωρεί ότι θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο σχεδιασμός για την απευθείας χρηματοδότηση των επιχειρήσεων στις οποίες υπήρξε μείωση του κύκλου εργασίας τους, ώστε να επιλυθούν σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί. Προς αυτή την κατεύθυνση το Κίνημά μας έχει καταθέσει πακέτο εξοικονομήσεων που αφορούν κονδύλια για παράνομους μετανάστες και συντήρηση οδοφραγμάτων και μουσουλμανικών τεμένων.

Το ΕΛΑΜ με υπευθυνότητα και πλήρη επίγνωση των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν έχει καταθέσει το δικό του πακέτο προτάσεων προς την Κυβέρνηση. Επαναλαμβάνουμε πως μοναδική μας έγνοια είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε βαθμό που θα τις καθιστά βιώσιμες, θα προστατεύει τον Κύπριο εργαζόμενο και θα τονώνει την Οικονομία του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)