Τα περιοριστικά μέτρα δεν στάθηκαν ικανά να περιορίσουν την εγκληματική δράση των αλλοδαπών, που εκμεταλλεύονται την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής και την ανοχή της Κυβέρνησης, που ενώ θα έπρεπε να λαμβάνει αυστηρά μέτρα, αντ’ αυτού με τις ευλογίες της ανοίγουν νέα κέντρα φιλοξενίας από ΜΚΟ σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ώρο είχαμε δύο πολύ σοβαρές εγκληματικές ενέργειες με θύτες αλλοδαπούς.

Το πρώτο αφορούσε επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια από ομάδα αλλοδαπών (μεταξύ των οποίων και τουρκοκύπριος) κατά ελληνοκυπρίου στο Στρόβολο, κατά του οποίου πρόταξαν και πιστόλι!

Το δεύτερο αφορούσε φόνο, καθώς η αστυνομία εντόπισε πτώμα που ανήκει σε αλλοδαπό άνδρα ηλικίας 20 χρονών σε καλαμιώνα στην παραθαλάσσια περιοχή «Βρέξη» στην Χλώρακα, ο οποίος φέρεται να τραυματίστηκε θανάσιμα με μαχαίρι!

Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι κατά την περίοδο των περιορισμών, είχαμε και επίθεση στο χωριό Απαισιά της Λεμεσού, από αλλοδαπό σε έξαλλη κατάσταση που κρατούσε στα χέρια του σκεπάρνι και τσεκούρι, κατά αστυνομικών και άλλων πολιτών!

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί για πολλοστή φορά την Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, χαράζοντας αυστηρή μεταναστευτική πολιτική, αξιοποιώντας το πακέτων των προτάσεων που έχουμε ήδη καταθέσει, γιατί φέρει ακεραία ευθύνη για τα πιο πάνω περιστατικά.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)