Ήρθαν πάλι οι φίλοι… οι “άσπονδοι” από την μια μεριά και οι “άδολοι” από την άλλη.

Ήρθαν  με τρόπο  ευθαρσώς ευγενικό και με ολίγον θράσος επωμιζόμενοι.

Για το καλό μας και πάλι μας είπαν : πρέπον είναι να τηρήσετε μια ευέλικτη  στάση… συνεργάσιμη και εποικοδομητική.

Να προσπαθήσουμε με ‘’συνειδητή διπλωματία’’ μας είπαν, να είμαστε συνεπείς απέναντι στο λαό… η τουλάχιστον την μερίδα του λαού που συμφωνούν «συνήθως»… φρονίμως και με ευλάβεια στα προσχήματα…

Ήρθαν λοιπόν, και μας είπαν οι αφιλότιμοι άσπονδοι φίλοι… δεν μας κούνησαν το δάκτυλο, ούτε και μας απείλησαν βεβαίως.

Απλά θεώρησαν ότι εκφράζουν άποψη ευθύνης και  κριτικής καλοπροαίρετης!

Ήρθαν λοιπόν και μας είπαν με νόημα… συμβουλευτικά και χωρίς καμία «σκοπιμότητα» ότι: οφείλετε να φράξετε τον δρόμο στους διεφθαρμένους καιροσκόπους και επιτήδειους!…

Πρέπει να διαλέξετε στρατόπεδο: πατριωτικό! πολιτικά υπεύθυνο και  με «αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λαό! Στρατόπεδο δεξιόφρων! ΄Η καλύτερα Εθνικόφρων!

Πρέπει να συνταυτιστείτε και εσείς με «το μη χείρον βέλτιστον» για να φράξετε το δρόμο στους άλλους . Στους άλλους που δεν είναι και ιδιαίτερα Εθνικών  αντιλήψεων, στους άλλους που «κοκκινίζουν» από  θυμό και με έμφαση απέναντι στους μπλε, γιατί θέλουν και αυτοί να κυριαρχήσουν στο πολιτικό γίγνεσθαι της ημικατεχόμενης πατρίδας σας!  Η ακόμα να τους φράξουμε όλοι τον δρόμο γιατί τα έκαναν μαντάρα όταν κυβέρνησαν αυτοί τον τόπο… ενώ οι μπλε τουλάχιστον κάτι άλλαξαν… μας είπαν!…

Αυτό που δεν μας είπαν όμως οι άσπονδοι φίλοι οι μπαγάσες.. και θέλουν συνήθως να το αποκρύβουν επιμελώς από την επιχειρηματολογία τους, και είναι το πιο σημαντικό σε αυτό το «ευθυμογράφημα»… είναι ότι για αυτούς τους μπλε που έχουν ίδια απόχρωση σε γκρίζο με αυτούς τους κόκκινους όταν λαμβάνουν «αποφάσεις μαζί» για το καλό μας… είναι ότι, πίσω από τις κλειστές πόρτες, οι αποφάσεις που παίρνουν οι μπλε και οι κόκκινοι, ποτέ δεν  ελήφθησαν  με  διαφωνίες αλλά και ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν εκατέρωθεν, λόγω ιδεολογικών κόκκινο – μπλε διαφορών!

Τώρα είναι η ώρα να  πάμε στο κυρίως θέμα του  «ευθυμογραφήματος»

Ήρθαν λοιπόν που λέτε, οι «φίλοι μας οι άσπονδοι και οι φίλοι οι καλοί» και μας προβοκάρουν, μας συμβουλεύουν: αυτός ο υποψήφιος ο μπλε είναι καλύτερος  σε ήθος από τον άλλο μπλε που είναι πονηρούλης… αυτός ο μπλε έχει συνέπεια ιδεολογική (μας το είπαν και αυτό). Απέναντι στον άλλο μπλε που καιροφυλακτεί χρόνια τώρα για την εξουσία!… αυτός ο μπλε είναι πιο κοντά στις αρχές σας και στις ιδεολογικές σας αντιλήψεις!… από τον άλλο μπλε που είναι ευάλωτος πάνω σε θέματα αρχών και εθνικών αντιστάσεων…  μας τόνισαν οι άσπονδοι «φίλοι» και μιλούσαν βεβαίως για τον  εθνικών αντιλήψεων πρώτο μπλε και παραστάτη των εθνικών αντιστάσεων… ο οποίος όμως (ξέχασαν  να μας πουν), προέρχεται και αυτός  από την μπλε κυβέρνηση και από τα  μπλε δώματα εξουσίας που θέλει ντε και καλά να «ομοσπονδοποιηθούμε» και να «συναιτερέψουμε» με τους κατακτητές μας για να «πνάσουμε τζιαι κανεί» ! για αυτόν τον μπλε όμως, αυτό δεν θα ισχύσει όταν πάρει την εξουσία, μας είπαν οι «φιλάρες»!

Μας  είπαν και το άλλο: από αυτόν τον μπλε , εσείς οι αδαείς και οι αμαθείς από πολιτική ευελιξία  και «ευλυγισία» μας είπαν, μπορεί να καρπωθείτε με τις «τολμηρές» αποφάσεις σας  (εδώ γελάμε με έμφαση) πολιτικά οφέλη και ευοίωνα μακροχρόνια θετικά αντικρίσματα!…

Αυτά μας λένε , οι άσπονδοι φίλοι, οι «συναφείς πατριώτες» και «συν – πατριώτες» ΜΑΣ!…

Αυτά μας λένε και πιστεύουν ότι έχουν το δίκιο τους… και ότι η άποψη τους είναι μέσα στα πλαίσια της ορθής πατριωτικής και ανιδιοτελούς εθνικό  – πρέπουσας στάσεως, που οφείλουμε να τηρήσουμε ως “φρονίμων παιδιά” που πριν πεινάσουν μαγειρεύουν…

Αυτά μας λένε και με θρασύτατο λόγο και θεωρούν ότι απευθύνονται σε ομοϊδεάτες τους!

Θεωρούν ακόμα ότι απευθύνονται σε αδαείς πολιτικούς ανεμόμυλους ελαφρού βάρους και μειωμένων εθνικών  αντιστάσεων…

Ε λοιπόν, οι πικρές αλήθειες  όμως δεν μπορούν να κρύβονται και να στολίζονται με λαμπιόνια και ευκαταφρόνητα ψέματα. Δεν μπορούν κυρίως να κρύβονται από το φως το ιλαρών το αυθεντικό.

Ούτε και οι έκπτωτες συνειδήσεις μπορούν να συμβουλεύουν και να ενίστανται μπροστά από το δίκιο  της ανάγκης και της αλήθειας!

Ούτε και μπορούν οι πικρές αυτές αλήθειες να λαμβάνονται ως πολιτικές αξιώσεις και ευμορφίες κατά το δοκούν δολιότητες!

Οτιδήποτε έχει να κάνει με πατρίδα και πίστη, αρχές και αξίες , ιδανικά και θεμελιώδεις ιδεολογικές καταβολές, για κάποιους δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνουν  ποτέ διαπραγματεύσιμες  και πολιτικά  ελισσόμενες!

Ούτε και πρόκειται να αφεθούν να ανεβοκατεβαίνουν σαν ανελκυστήρας σε οίκους ανοχής.

Ούτε και να υποκύπτουν στο δέλεαρ «καλόβολων και καλοπροαίρετων» κατά το δοκούν ιδεολογημάτων κα οποιωνδήποτε  δήθεν  πολιτικό – ιδεολογικών   παρασκηνίων!

Για αυτό λοιπόν στο τέλος του «άκομψου» αυτού ευθυμογραφήματος   ένα συμπερασματικό υστερόγραφο για όλους αυτούς που αύριο θα βρουν και πάλι  λόγο να μας κατηγορήσουν και να μας συκοφαντήσουν για το ότι παραμείναμε «πολιτικά αφελείς» και ανυποψίαστα αδαείς, συστήνουμε με όλη την καλή διάθεση, να κάνουν τον κόπο και να μεταβιβάσουν τον καλόβολο και καλοθελητή εαυτό τους μπροστά από ένα καθρέφτη και να ρωτήσουν ευθαρσώς και κατ’ ίδιαν την ανταπόκριση που θα λάβουν από την “έμμορφη θωριά” τους, να μάθουν την αλήθεια που θα ήταν πρέπον όπως λένε και   να την μεταφέρουν  και σε εμάς  για να μάθουμε επιτέλους τι πρέπει να πράξουμε για αυτό τον δύσμοιρο και πολυβασανισμένο τόπο που περιμένει για χρόνια τώρα έστω μια μικρή δικαίωση από αυτούς που ενετάλθησαν  να εξουσιάζουν και να παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον του και για το μέλλον των επερχόμενων γενιών.

Επίμαχος

Δεκέμβριος 2021, 14 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές  του 2023 εις Ελληνική Πατρίδα Κύπρον.