Όλοι γνωρίζουν πως η εφημερίδα Πολιτης είναι κάτι περισσότερο από εχθρική προς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) αφού πολλές φορές μας έχει κατηγορήσει αδίκως. Για να κρατήσει όμως την αξιπιστία της προς τους αναγνώστες, αλήθειες βγαίνουν προς τα έξω.

Όπως φαίνεται και από το δημοσίευμα το ΕΛΑΜ παρόλο τον αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ και τις συστημικές δημοσκοπήσεις φαίνεται να αποτελεί την έκπληξη των βουλευτικών εκλογών. Ταυτόχρονα προκαλεί πονοκεφάλους στα επιτελεία όλων των κομμάτων και ιδιαίτερα του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, που προσπάθησαν με την αύξηση του εκλογικού μέτρου να μας αφήσουν εκτός της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παραθέτουμε το δημοσίευμα:

 

“Το αθόρυβο ΕΛΑΜΤο ΕΛΑΜ πονοκεφαλιάζει τα κομματικά επιτελεία. Οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν εκτός Βουλής, όμως σε όλες τις εκλογές στις οποίες συμμετείχε πήρε τελικά μεγαλύτερα ποσοστά από ό,τι του έδιναν οι μετρήσεις σε αντίθεση με άλλα μικρά κόμματα, στα οποία συνήθως οι δημοσκοπήσεις δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν στην κάλπη. Είναι σημαντικό να καταγραφεί ένα αριθμητικό δεδομένο για το ΕΛΑΜ: Είναι το μοναδικό κόμμα που κατάφερε στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις να αυξήσει όχι απλώς τα ποσοστά του αλλά και τον πραγματικό αριθμό εκείνων που το ψήφισαν. Συγκεκριμένα, στις βουλευτικές εκλογές του 2011 το ΕΛΑΜ κατέγραψε ποσοστό 1,08% και έλαβε 4.354 ψήφους. Στις ευρωεκλογές και παρά το ρεκόρ αποχής που καταγράφηκε, αλλά και το γεγονός ότι αντικειμενικά δεν είχε συγκεκριμένο στόχο, κατέγραψε ποσοστό 2,69% και κατάφερε να οδηγήσει στην κάλπη 6.957 ψηφοφόρους. Όλα αυτά προβληματίζουν τα κομματικά επιτελεία ως προς το μέχρι πού μπορεί να φθάσει το συγκεκριμένο κόμμα. Το σίγουρο είναι ότι στις 22 Μαΐου τα δύο μεγάλα κόμματα θα κριθούν όχι μόνο για τα ποσοστά τους, αλλά και για το αν τους βγήκε το πείραμα με την αύξηση του εκλογικού μέτρου στο 3,6%. Οι έρευνες μέχρι στιγμής δείχνουν ότι έχουν λόγους να ανησυχούν οι ηγεσίες ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ.”