Σε ένα πολύ εύστοχο σχόλιο προχώρησε η εφημερίδα Φιλελεύθερος στο φύλο του Σαββάτου της 13 Μαΐου 2017. Ο Σχολιογράφος στην στήλη Παρασκήνιο αναφέρθηκε στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να καταβάλει στους βουλευτές που ταξιδεύουν για υπηρεσιακές ανάγκες τα χρήματα για τη θέση VIP, ανεξαρτήτως προορισμού.

Ως γνωστό το ΕΛΑΜ ήταν το μόνο κόμμα το οποίο αντέδρασε σε αυτή την κίνηση αφού οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης είναι ακόμη νωπές στην κυπριακή κοινωνία… Αυτό δεν μένει απαρατήρητο από τον σχολιογράφο ο οποίος κάνει την απαραίτητη αναφορά.

Παραθέτουμε το εν λόγο σχόλιο:

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, για την περίοδο 2013 μέχρι 2016 καταβλήθηκε για την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων με σκοπό την κάλυψη των υπηρεσιακών ταξιδιών των βουλευτών το συνολικό ποσό των €863.402.
Με την πρόσφατη απόφαση που έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο, το κόστος αυξάνεται ακόμη περισσότερο καθώς οι βουλευτές μας θα ταξιδεύουν στις πρώτες θέσεις, απολαμβάνοντας έτσι VIP υπηρεσίες, ανεξαρτήτως προορισμού.
Αντιλαμβάνομαι τους λόγους που οι βουλευτές μας θέλουν να ταξιδεύουν στις πρώτες θέσεις.
Δεν είναι, όμως, ολίγον προ-κλητικό κύριε Αναστασιάδη να διευρύνονται τα ήδη υπερπρονόμια των αιρετών και κρατικών αξιωματούχων όταν χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας;
Απλά το σημειώνουμε: Το μόνο κόμμα που διαφώνησε με την εν λόγω απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου είναι το ΕΛΑΜ.
ΜΧΣ”

Εφημερίδα Φιλελεύθερος