«Οι εξ Ελλάδος επισκέπτες να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι το δικό τους χωριό, η δική τους κωμόπολη, η δική τους περιοχή που τελεί υπό κατοχή»

«Να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο από την μητέρα Πατρίδα»

Αυτές οι δηλώσεις δεν προέρχονται από στέλεχος της αριστεράς, όπως πολλοί θα νόμιζαν, είναι λόγια του Νίκου Ανα(ν)στασιάδη, «του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας», ο οποίος με την ομοσπονδιακή του πολιτική έχει βάλει σκοπό να αφελληνίσει την Κύπρο, να διαγράψει 3000 χρόνια Ελληνικής Ιστορίας και να αναγνωρίσει τον Αττίλα.

Είναι καιρός να κάνουμε κάποια μαθήματα Ιστορίας στον Νίκο Ανα(ν)στασιάδη, ο οποίος με τις πράξεις του πράττει ύβρη απέναντι στους νεκρούς του Έθνους.

Ήταν 20 Ιουλίου του 1974 όταν η Τουρκία εισέβαλε στη Κύπρο, τότε απέναντι στον Αττίλα όρθωσαν το ανάστημα τους λίγοι περήφανοι, ανυπότακτοι Έλληνες. Ήταν οι άνδρες της Κυπριακής Εθνοφρουράς και της ΕΛΔΥΚ. Την 21η Ιουλίου, από τα Χανιά της Κρήτης απογειώθηκαν κάποια αεροπλάνα, δεν ήταν επισκέπτες ούτε τουρίστες, ήταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ καταδρομείς, που επιβιβάστηκαν στα Νοράτλας σε μια αποστολή αυτοκτονίας για να πολεμήσουν για την Κύπρο, για να πολεμήσουν για την Ελλάδα.

Ήταν 16 Αυγούστου 1974, κ. Ανα(ν)στασιάδη, όταν στην Δυτική Λευκωσία μια μάχη, όμοια με αυτή των Θερμοπυλών, γράφτηκε με τα πιο χρυσά γράμματα στην Ελληνική Ιστορία. Ήταν η Μάχη του στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, όταν ελάχιστοι άνδρες, προδομένοι και εγκαταλελειμμένοι από την πολιτεία, στάθηκαν απέναντι από τα τουρκικά άρματα, εμποδίζοντας τον Αττίλα να καταλάβει ολόκληρη την Λευκωσία, διατηρώντας την Ελληνική.

Τότε, μέσα στο χαράκωμα της μάχης, ο Λοχίας Διονύσιος Πλέσσας ρωτά τον Λοχαγό του, «Δε μου λες, κύριε Λοχαγέ εμείς εδώ οι λίγοι, τι κάνουμε; Τι παριστάνουμε; Τους 300 του Λεωνίδα; Γιατί όσο και να αντέξουμε, όσο και να κρατήσουμε, σε κάποια στιγμή θα πέσουμε». Η απάντηση από τον Λοχαγό Σωτήρη Σταυριανάκο, βγαλμένη από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά, «Άκου να σου πω Λοχία, εδώ είναι ΕΛΛΑΔΑ και είμαστε υποχρεωμένοι να την υπερασπιστούμε μέχρι ενός, τα άρματα θα περάσουν από πάνω μας».

Κ. Ανα(ν)στασιάδη, επειδή μάλλον δεν κατάλαβες που βρίσκεσαι και ποιος είναι ο ρόλος σου, τα παιδιά με τα μαύρα σου στέλλουν ένα μήνυμα, ΒΓΑΛΤΟ ΑΠ’ ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥ, η Κύπρος δεν πωλείται γιατί ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ.

Πέτρος Αυγουστή

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)