Ολόκληρη την προεκλογική περίοδο ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αναλώθηκαν στο πόσο σημαντικό είναι η Κύπρος να έχει παρουσία στην ομάδα Σοσιαλιστών & Δημοκρατών για το μέλλον του Κυπριακού προβλήματος, αλλά αποκαλύφθηκε ότι υφάρπαξαν τη ψήφο του Λαού με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Το σημερινό δημοσίευμα, του “Φιλελεύθερου” επιβεβαιώνει πλήρως τη θέση του ΕΛΑΜ, ότι η ομάδα των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών εξυπηρετεί τα τουρκικά συμφέροντα. Με πρωτοστατούσα την Αντιπρόεδρο, Κάτι Πίρι γίνεται προσπάθεια επανενεργοποίησης της διαδικασίας για έγκριση του κανονισμού για το “απευθείας εμπόριο”, ώστε να τερματίσουν την “απομόνωση” των Τουρκοκυπρίων.

Εφαρμογή του κανονισμού του απευθείας εμπορίου, θα σημάνει ουσιαστικά το τέλος της ελπίδας για επίλυση του Κυπριακού αφού θα οδηγήσει στην αναγνωρίση και αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

Η Τουρκία μέσω των τελευταίων της κινήσεων πλησιάζει ολοένα και περισσότερο στην εκπλήρωση του στόχου της, που είναι ο στρατηγικός έλεγχος της Κύπρου, έχοντας ως συνοδοιπόρους ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και την πολιτική τους ομάδα.

Το ΕΛΑΜ θα αξιοποιήσει τις συμμαχίες του στην Ευρώπη για να το αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια στοχεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να δραστηριοποιηθούν και αυτά με τη σειρά τους ώστε να ανακοπεί η προσπάθεια των Σοσιαλιστών & Δημοκρατών.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)