Στο χθεσινό εξώφυλλο της εφημερίδας «Πολίτης» σε σχέση με τον σάλο που προκλήθηκε τελευταία όσο αφορά τα έγγραφα και την ενημέρωση που τυγχάνουν τα κόμματα για το κυπριακό, αναφέρει ότι μόνο το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) και οι Οικολόγοι ζήτησαν ενημέρωση.

Χωρίς να θέλουμε να γίνουμε δικηγόροι της κυβέρνησης, με την οποία – όπως άλλωστε όλοι γνωρίζουν – μας χωρίζει πολιτικό χάος, είναι πραγματικά λυπηρό και δεν αποτελεί τιμή για κανένα το ότι ενώ τα πολιτικά κόμματα έσκιζαν τα ιμάτια τους για ενημέρωση, να επιδεικνύουν πλήρη αδιαφορία για ένα από τα πιο καίρια ζητήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Απ’ την άλλη πλευρά θα θέλαμε να καταγγείλουμε ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) την ελλιπή ενημέρωση που παρέχει η κυβέρνηση όσο αφορά τα έγγραφα των διαπραγματεύσεων, αφού τόσο ο περιορισμένος χρόνος, όσο και οι συνθήκες παροχής των εγγράφων για μελέτη, είναι κάτι περισσότερο από απογοητευτικές. Γεγονός το οποίο μας ωθεί στην πεποίθηση ότι η κυβέρνηση παρέχει ενημέρωση μόνο για τους τύπους, αφού στην ουσία δεν ενημερώνει. Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του λαού, έχουμε δικαίωμα να γνωρίζουμε και ζητούμε πραγματική ενημέρωση για το τι συμβαίνει στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)