Τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα θα πρέπει να θορυβήσουν άπαντες καθώς αποδεικνύουν περίτρανα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η διαπραγματευτική του ομάδα, έχουν χάσει πλήρως τον έλεγχο και μας οδηγούν σε επικίνδυνες ατραπούς.

Τα όσα δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «Μιλιέτ» και «Κίπρις Πόστασι», για μη επιστροφή της Μόρφου, περί επιστροφής 5,000 προσφύγων που είναι ηλικίας 67-75 ετών από τις 200,000 και όσοι το πράξουν θα πρέπει να πληρώσουν τον σφετεριστή, θα πρέπει να απαντηθούν αν και κατά πόσο βρίσκονται στο πλαίσιο των συνομιλιών.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί τον Νίκο Αναστασιάδη να τοποθετηθεί δημόσια, αν όλα τα προαναφερόμενα ευσταθούν. Επίσης, καλούμε ξανά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο, πριν το κοινό ανακοινωθέν της 14ης Σεπτεμβρίου, αίτημα που έχουμε αποστείλει στις 6/9/16 και για το οποίο δεν έχουμε λάβει οποιαδήποτε απάντηση ακόμη.

Αν όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα βρίσκονται όντως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, θα πρέπει άμεσα να εγκαταλείψουμε το υφιστάμενο πλαίσιο συνομιλιών, αφού μας οδηγούν σε τραγικό αδιέξοδο.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)