Στις 12 Απριλίου του 2018, μια μέρα σαν σήμερα, το αεροσκάφος τύπου Mirage 2000-5 που οδηγούσε ο Αθάνατος χειριστής Μιράζ της 331 Μοίρας της 114 Πτέρυγας Μάχης, Γεώργιος Μπαλταδώρος, κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου.

Το αεροσκάφος του, ανακηρυχθέντος μετά θάνατον στον βαθμό του Αντιπτεράρχου, Γεωργίου Μπαλταδώρου, συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει τον εθνικό εναέριο χώρο, είχε απογειωθεί από τη βάση της Σκύρου για να αναχαιτίσει τουρκικό αεροσκάφος στη Μυτιλήνη και κατά την επιστροφή στη βάση έπεσε στα ανοιχτά της Σκύρου.

Αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους και χωρίς να υπάρχει ακόμα κανένα στοιχείο για τα αίτια της πτώσεως, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να δηλώσει ότι η πτώση του αεροσκάφους «δεν είχε σχέση με την αναχαίτιση», προκειμένου να ανακουφίσουν την Τουρκία.

Αυτό σε πλήρη αντίθεση με το γεγονός πως η τουρκική εφημερίδα, “Yeni Safak”, η οποία είναι και αυτή μια φωνή του Ερντογάν, είχε προαναγγείλει την κατάρριψη του Ελληνικού Mirage 2000-5 και για να προλάβει να θολώσει τα νερά το είχε ήδη χρεώσει σε… σαμποτάζ Γκιουλενιστών!

Συγκεκριμένα, ο αρχισυντάκτης της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, Ιμπραχίμ Καράγκιουλ σε πρωτοσέλιδο άρθρο γνώμης με τίτλο “Αν χτυπηθεί ένα ελληνικό σκάφος μετά το ρωσικό αεροσκάφος” υποστήριξε πως αυτοί που πραγματοποίησαν το σαμποτάζ εναντίον της Τουρκίας με την πτώση του ρωσικού αεροσκάφους μπορεί να προσπαθήσουν για μία νέα ένταση μέσω της FETÖ (κίνημα Γκιουλέν) με την Ελλάδα στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο το πιθανό σενάριο είναι “όταν ανέβει η ένταση στο Αιγαίο, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις να χτυπήσουν ένα ελληνικό σκάφος ή πλοίο και αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο εναντίον της Τουρκίας στη Δύση από την αιγίδα των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ”.

Ο σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει στην στρατιωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Αρετή και Τόλμη», σε αφιέρωμα για τους «Φρουρούς του Αιγαίου» στις 3 Δεκεμβρίου του 2017.

Είχε περιγράψει στην εκπομπή την ετοιμότητα των πιλότων σε περίπτωση συναγερμού αλλά και για τους κινδύνους της αποστολής του. «Είμαστε πάντα έτοιμοι. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, άσχετα αν τις περισσότερες φορές δεν έχει γίνει τίποτα. Αλλά δεν ξέρουμε σήμερα ή αύριο αν έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι» ανέφερε.

Ο Γεώργιος Μπαλταδώρος έπεσε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος κατά την επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που παραβίασαν για πολλοστή φορά τον εθνικό εναέριο χώρο. Προστέθηκε ακόμα ένα θύμα της τουρκικής απειλής ως τραγική απάντηση σε αυτούς που ακόμα μιλούν για “ελληνοτουρκική φιλία”.