Δραματική είναι η έκκληση γυναίκας προς χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για αναδιάρθρωση του δανείου της καθώς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και καθυστέρησε την πληρωμή πέντε δόσεων που φτάνουν τα € 1728,26.

Κάνει λόγο για εμμονή του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος να στέλνει απειλητικές επιστολές παρ΄όλο που εξήγησε επανελημμένως ότι το οικογενειακό της εισόδημα μειώθηκε σημαντικά ενώ προειδοποίησε ότι τον Μάϊο θα λάβει την επιστολή απόλυσή της.

Στην επιστολή της αναφέρει ότι εδώ και 15 χρόνια δεν παρέλειψε ούτε μια δόση αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της απέναντι στο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που σήμερα όπως αναφέρει την απειλεί με δικαστικά μέτρα, αρνούμενο αναδιάρθρωση του δανείου.

Η γυναίκα κοινοποιεί την επιστολή της στην Προεδρία καθώς και στον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοβουλίου, ζητώντας κατανόηση ή ακόμη και αντίδραση στο θέμα που βασανίζει πολλά νοικοκυριά της κοινωνίας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι κύριοι,

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, θέλω επιεικώς να εκφράσω τη δυσαρέσκεια μου για την εμμονή σας να στέλνετε απειλητικές επιστολές για το καθυστερημένο ποσό του δανείου που σας οφείλω.

Επανειλημμένα σας έχουμε εξηγήσει μέσα από προσωπικές μας επισκέψεις στα γραφεία σας, ότι το οικογενειακό μας εισόδημα έχει μειωθεί σημαντικά.

Σας έχουμε ζητήσει επανειλημμένα την αναδιάρθρωση του δανείου με τέτοιο τρόπο ώστε, έστω και δύσκολα να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις δόσεις μας κανονικά, όπως το πράττουμε για τουλάχιστον 15 χρόνια τώρα. Εσείς όμως το αρνηθήκατε.

Όλες κι όλες οι δόσεις που είναι καθυστερημένες είναι γύρω στις 5 με το συνολικό πόσο των καθυστερήσεων (αφού έχετε προσθέσει τους διάφορους τόκους) να φτάνει στο ποσό των € 1728,26.

Το καθυστερημένο ποσό δεν θα το ξοφλήσω γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα

Από το Νοέμβριο του 2013, μέσα από τεράστιες δυσκολίες, σας πληρώνουμε τις δόσεις κανονικά και όχι μόνο, αφού δίνουμε και κάτι παραπάνω για να καλύψουμε μέρος των καθυστερημένων. Εσείς όμως, όλους αυτούς τους μήνες μέχρι σήμερα, συνεχίζετε να στέλνετε τις απειλητικές επιστολές τις οποίες χρεώνετε, ότι εάν δεν σας ξοφλήσω το καθυστερημένο ποσό εντός των δέκα (10) ημερών, θα πάρετε δικαστικά μέτρα.

Μπορεί για εσάς, το ποσό αυτό να φαίνεται μικρό, για εμάς όμως είναι βουνό. Για αυτό, θα προσπαθήσω να γίνω όσο το δυνατό σαφέστατη μπορώ, ελπίζοντας στην κατανόηση σας έστω και τώρα, και να σας δηλώσω με εντιμότητα και ειλικρίνεια, ότι το καθυστερημένο ποσό δεν θα το ξοφλήσω, γιατί απλά, και ελπίζω να γίνει αντιληπτό, δεν υπάρχει η δυνατότητα.

Σταματήστε τις απειλητικές επιστολές

Εάν θα παραμείνετε σε αυτή την πολιτική, σταματήστε τις απειλητικές επιστολές και προχωρήστε με δικαστικά μέτρα, όπως περιγράφεται μέσα στις επιστολές σας.

Κάθε μήνα, μας βγαίνει πραγματικά η ψυχή να μαζεύουμε τη δόση του δανείου. Για αυτό, εάν δεν αλλάξετε τους όρους του δανείου (ύψος δόσης, ύψος βασικού επιτοκίου, τόκους υπερημερίας, χρεώσεις επιστολών και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο χρεώνετε), δεν θα κάνει πλέον νόημα να πληρώνουμε τις δόσεις γιατί απλά εκείνα που χρεώνετε είναι περισσότερα από εκείνα που εισπράττετε, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε ποτέ να σας ξοφλήσουμε.

Συμπληρωματικά, σας ενημερώνω ότι ο Μάης είναι ο τελευταίος μήνας που θα έχω εργασία. Στις επόμενες μέρες, θα σας προσκομίσω την επιστολή απόλυσης μου.

Σας επαναλαμβάνω για την ανάγκη άμεσης αναδιάρθρωσης του δανείου. Αναμένω τις γραπτές σας τοποθετήσεις για τα πιο κάτω:

– Θα αναθεωρήσετε το ύψος των δόσεων; – Θα αναθεωρήσετε το ύψος του βασικού επιτοκίου; – Θα σταματήσετε να χρεώνετε τόκους υπερημερίας; – Θα σταματήσετε να στέλνετε επιστολές που επιβαρύνουν το λογαριασμό μου;

Είμαστε σε πολύ απελπιστική κατάσταση.

Εάν δεν προτίθεστε να τροποποιήσετε το δάνειο, ώστε να γίνει εφικτή η εξόφληση του, ας μας βγει η ψυχή μία ώρα νωρίτερα. Προχωρήστε  με  δικαστικά μέτρα.

Name

ΠΗΓΗ