Δυναμική ήταν η παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο 46ο ετήσιο εθνικό μνημόσυνο του Άξιου Τέκνου της Πατρίδος και Αρχηγού της ΕΟΚΑ Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το οποίο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 26/01/2019.

Πατριωτικά και αντιομοσπονδιακά συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Διγενής και τα παλληκάρια του ΔΕΝ θυσιάστηκαν για την Ομοσπονδία, αλλά για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική. Παράλληλα, οι ΕΛΑΜίτες έστειλαν και το μήνυμα στην πάλαι ποτέ εθνικόφρονα παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού, ότι η ιστορία δεν πωλείται και δεν παραχαράζεται στον βωμό της Ομοσπονδίας.

Στο κρησφύγετο του Γεωργίου Γρίβα Διγενή, το Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, πραγματοποιήθηκε τρισάγιο στην μνήμη του Στρατηγού, ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Στεφάνι κατέθεσε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου, ο Βουλευτής Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης, Επαρχιακές και Τοπικές Επιτροπές του Κινήματος, το Μέτωπο Νεολαίας και το Πατριωτικό Μέτωπο ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΙΟΙ.

Οι ΕΛΑΜίτες, από το σημείο όπου ο Διγενής ηγήθηκε του αγώνα της ΕΟΚΑ, έδωσαν όρκο τιμής πως θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με σθένος ενάντια σε κάθε λύση ομοσπονδίας που θα τουρκοποιεί την Κύπρο, ενώ τραγουδώντας πατριωτικά και εθνικιστικά τραγούδια, διατράνωσαν την θέλησή τους για Απελευθέρωση της πατρίδας μας πιστοί στις αρχές και τις αξίες που μας δίδαξαν με την θυσία τους οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ.