Εάν ζούσαμε σε άλλες εποχές ίσως ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να μπορούσαν να πείσουν τον κυπριακό λαό για την στάση τους απέναντι στην τροπολογία για το Ενωτικό Δημοψήφισμα. Δυστυχώς, γι’ αυτούς ο κυπριακός λαός έχει ενημερωθεί πλήρως για τις προθέσεις, βλέψεις και σκέψεις τους με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση.

Δεν είναι τυχαίο ότι στην ύστατη προσπάθεια τους να μεταπείσουν ακόμη και τους ίδιους τους εαυτούς τους ολοένα και πλησιάζουν τις θέσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς αφήνοντας στην άκρη το ελληνικό στοιχείο του νησιού, δηλαδή την πλειοψηφία αυτού του τόπου.

Σε καμία περίπτωση κανένα από αυτά τα δύο κόμματα δεν μπορεί να αποδείξουν γιατί αυτό το σθένος να υποστηρίζουν την τουρκοκυπριακή γραμμή προφασιζόμενοι την δήθεν λύση. Δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν καταντήσει επικίνδυνοι; Δεν έχουν κατανοήσει ότι συμπεριφέρονται με τρόπο επικίνδυνο για τον ελληνισμό της Κύπρου; Δεν έχουν καταλάβει ότι με αυτή τους την στάση και με τέτοιες πρακτικές καταργούν από μόνοι τους την Κυπριακή Δημοκρατία;

Την Παρασκευή θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο η τροπολογία που κατέθεσε το εθνικιστικό κίνημα για το Ενωτικό Δημοψήφισμα και τα δυο μεγάλα κόμματα με αστείες δικαιολογίες θα προσπαθήσουν να πάρουν πίσω την απόφαση της βουλής επειδή το ζήτησε ο Μουσταφά Ακκιντζί. Ο λαός πλέον έχει αντιληφθεί τις αλήθειες.

Ανδρέας Θεοφυλάκτου

Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ