Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο ηγέτης της κατοχής αναφερόμενος στη συμφωνία για τον αγωγό Eastmed, είπε ότι δεν στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα, ενώ ανέφερε ότι αποτελεί «πολυέξοδη» επιλογή. Άλλωστε, όπως είναι γνωστό, ο εντολοδόχος του, Ταγίπ Ερντογάν, είναι ο πιο σφοδρός πολέμιος του συγκεκριμένου αγωγού, γεγονός που επιβεβαιώνει και την ορθότητα του συγκεκριμένου έργου.

Αυτό όμως που μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση και έντονο προβληματισμό, είναι ότι τα ίδια τουρκικά ανεδαφικά επιχειρήματα, αναπαράχθηκαν στο εσωτερικό μέτωπο από την πρώτη στιγμή υπογραφής του αγωγού East Med, από συγκεκριμένους αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς που κάνουν διαλέξεις στα κατεχόμενα και πολιτικούς εκπροσώπους του ΔΗΣΑΚΕΛ!  

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την θέση του, ότι στην ζυγαριά ανάμεσα στο οικονομικό και το γεωπολιτικό όφελος, θα πρέπει να υπερισχύσει το γεωπολιτικό.

Ο αγωγός East Med επιβάλλεται να προχωρήσει απρόσκοπτα, καθώς μόνο έτσι θα μπορέσουμε να θωρακίσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία απέναντι στην τουρκική αναθεωρητική πολιτική.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)