Κάθε 5 δευτερόλεπτα ένα άτομο διαγιγνώσκεται με άνοια. 20 χιλιάδες άτομα έχουν διαγνωστεί με άνοια στην Κύπρο και 50 εκατομμύρια άνθρωποι ανά το παγκόσμιο πάσχουν από άνοια και Αλτσχάϊμερ.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ) είναι διαχρονικά στο πλευρό των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους, και συγχαίρει κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει την φροντίδα αυτών των συνανθρώπων μας.

Το πρωί τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Ημέρας ΙΘΑΚΗ, του φιλανθρωπικού συνδέσμου στήριξης ατόμων με άνοια στην Λευκωσία. Μετά την Λεμεσό, από σήμερα και στην Λευκωσία. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν κέντρα ημέρας σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Ο σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2011 μετά από ιδιωτική πρωτοβουλία. Ανάμεσα σε άλλα, σκοπό έχει να παρέχει ανακουφιστική φροντίδα σε κάθε συνάνθρωπο μας με άνοια, σωστή ενημέρωση, επιμόρφωση και ευαισθητοποίηση, νοητική ενδυνάμωση των ασθενών στα κέντρα, και ελάφρυνση του φορτίου της οικογένειας για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Την Παράταξη μας εκπροσώπησε στα εγκαίνια, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΕΛΑΜ Δημήτρης Σούγλης.

Το κέντρο ημέρας στην Λευκωσία, βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 17 στην Παλλουριώτισσα (πάροδος Καλλιπόλεως) και στην Λεμεσό, στο υπόγειο του Ιερού Ναού Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.