Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ανακοινώνει τη συμπερίληψη του Ανώτερου Τεχνικού στον κλάδο Ελέγχου Ανάπτυξης του Δήμου Λευκωσίας Δημήτρη (Άκη) Δημητρίου στο ψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ, ο οποίος αποδέχτηκε τη πρόταση του Προέδρου της Παράταξης μας Χρίστου Χρίστου να κατέλθει ως Αριστίνδην υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Δημήτρης (Άκης) Δημητρίου γεννήθηκε το 1958 στη Λευκωσία και κατάγεται από τα κατεχόμενα χωριά Κοντέα και την Πέτρα. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο διδύμων αγοριών που υπηρετούν στην Εθνική Φρουρά. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός στο 211 Τ.Π., ενώ αποστρατεύτηκε από την Εφεδρεία με τον βαθμό του Υπολοχαγού.

Κατέχει πτυχίο B.Arch. (Honors) στην Αρχιτεκτονική από το New York Institute of Technology και μεταπτυχιακό δίπλωμα M.Sc.in Arch. στην Αρχιτεκτονική από το Pennsylvania State University, USA.

Επί σειρά ετών διετέλεσε μέλος της ΝΕΔΗΚ και εν συνεχεία του ΔΗΚΟ.

Διετέλεσε Καθηγητής Αρχιτεκτονικής και Εσωτερικού Σχεδίου στο Frederic Institute of Technology από το 1989 – 1994. Επίσης εργάστηκε ως Διευθυντής Έργων στην Εταιρία Α.Π. Λοΐζου και Συνεργάτες.

Από τον Νοέμβριο του 1998 εργάζεται στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λευκωσίας, ενώ σήμερα είναι Ανώτερος Τεχνικός στον κλάδο Ελέγχου Ανάπτυξης.

Είναι μέλος της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας και της Τεχνικής Επιτροπής αυτής.

Κατέρχεται ως Αριστίνδην Υποψήφιος Βουλευτής Λευκωσίας με το ΕΛΑΜ.