Σαν Εθνικιστές πιστεύουμε πως μια ισχυρή οικονομία δίνει δύναμη στο Εθνικό Κράτος, όμως δεν πρέπει χάριν της οικονομίας να θυσιάζεται η αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν πρέπει δυνάμεις οικονομικές, να καθορίζουν την πολιτική του Κράτους. Δεν πιστεύουμε στην αυθύπαρκτη ύπαρξη της οικονομίας, αλλά σε μία οικονομία με κατεύθυνση και προέλευση Εθνική. Συγκεκριμένα προτείνουμε:

1. Σύσταση ελεγκτικών ομάδων για λογιστικό έλεγχο Δημοσίου Χρέους

Λογιστικός έλεγχος του επαχθούς χρέους του ELA και αμφισβήτηση της νομιμότητας του σε περίπτωση που αυτό αποδειχθεί παράνομο, νομικός και λογιστικός έλεγχος της πώλησης των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, μείωση του εξωτερικού χρέους και αλλαγή στους όρους της δανειακής σύμβασης. Για αυτά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), θα εγγράψει πρόταση νόμου με την είσοδό του στη βουλή.

2. Τιμωρία των ενόχων της οικονομικής καταστροφής

Σύλληψη, φυλάκιση των ένοχων του οικονομικού εγκλήματος με ταυτόχρονη δήμευση των περιουσιών τους.

3. Πάταξη της φοροδιαφυγής, φοροαποφυγής και εισφοροδιαφυγής

Να ενισχυθεί το ΥΠΟΙΚ με την σύσταση ελεγκτικών ομάδων από ανέργους πτυχιούχους νομικής και οικονομικών νέους, για λογιστικό έλεγχο για φοροδιαφυγή μεγάλων ποσών από φυσικά και νομικά πρόσώπα τα τελευταία 10 χρόνια.

4. Κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης στα κόμματα     

Καμία οικονομική στήριξη σε πολιτικά κόμματα τα οποία λειτουργούν σαν οικονομικοί οργανισμοί αντί σαν υπηρέτες του λαού. Τα 4,1 εκατομμύρια που λαμβάνουν θα μπορούσαν να διατεθούν σε στήριξη των οικονομικά ανήμπορων συμπατριωτών μας. Το Εθνικιστικό κίνημα της Κύπρου λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια χωρίς καμία κρατική χορηγία και διαθέτει μία πλούσια εθνική, πολιτική και κοινωνική δράση χωρίς να στερεί χρήματα από τους οικονομικάδυσπραγούντες. Για αυτό το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), θα εγγράψει πρόταση νόμου για κατάργηση της κομματικής χορηγίας με την είσοδό του στη βουλή.                         

5. Μειώσεις στις απολαβές πολιτικών και Πολιτειακών Αξιωματούχων

Η σπατάλη στις αποζημιώσεις των βουλευτών η οποία φτάνει τα 2,7 εκατομμύρια το χρόνο προκαλεί το δημόσιο αίσθημα και πρέπει άμεσα να μειωθεί αισθητά. Επίσης ζητούμε μείωση των μισθών Προέδρου, υπουργών, δημάρχων και άλλων πολιτειακών αξιωματούχων και κατάργηση των έμμεσων οικονομικών προνομίων τους π.χ. εφάπαξ, φρουρές, λιμουζίνες κ.α.. Για αυτά, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), θα εγγράψει πρόταση νόμου για κατάργηση με την είσοδό του στη βουλή.

6. Μείωση Κρατικού Μισθολογίου για υψηλόμισθους

Σημαντικές αποκοπές σε υψηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους. Τα κομματοτόσκυλα, οι αργομίσθιοι, οι επίορκοι και οι εκ του παραθύρου προσληφθέντες να απομακρυνθούν. Κατάργηση των διπλών και πολλαπλών συντάξεων. Οροφή σε μισθούς και συντάξεις. Προτείνουμε για ανώτατο ποσό τις 3,500 ευρώ για μισθούς και 2,500 ευρώ για τις συντάξεις. Για αυτό, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), θα εγγράψει πρόταση νόμου για αλλαγή με την είσοδό του στη βουλή.

7. Εξορθολογισμός του δημοσίου τομέα

Με παράλληλη αύξηση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων με εφαρμογή ενός αξιοκρατικού μηχανισμού αξιολόγησης και ευελιξία στην εργασιακή κινητικότητα του δημόσιου. Άρση του παραλόγου της σύμβασης εργοδότησης που προστατεύει τους χασομέρηδες, τους επίορκους και τους μιζαδόρους.

8. Πλήρης κατάργηση της χρηματοδότησης Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Να μην χρηματοδοτούνται από τον φορολογούμενο ΜΚΟ, οι οποίες απεργάζονται την αποδόμηση του Ελληνοκύπριου εργαζομένου με την εισαγωγή λαθρομεταναστών.

9. Κατάργηση των επιδομάτων σε αλλοδαπούς και τουρκο»κύπριους»

Κατάργηση επιδομάτων, τερματισμός της δωρεάν, προς αυτούς, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άλλων ωφελημάτων που στερούν την στήριξη προς τους Ελληνοκύπριους φορολογούμενους. Για αυτά το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ), θα εγγράψει πρόταση νόμου με την είσοδό του στη βουλή.

10. Προώθηση Κυπριακών και Ελληνικών προϊόντων

Τα κυπριακά και ελληνικά προϊόντα να τύχουν προνομιακής μεταχείρισης έναντι των προϊόντων εισαγωγής. Σήμανσή τους στις υπεραγορές για να ξεχωρίζουν και να μπορούν εύκολα να αγοραστούν από όσους θέλουν να στηρίξουν την Εθνική οικονομία.

11. Η ενίσχυση της δημιουργίας σχολών πειραματικής παραγωγής

Όπου θα συνεργάζονται επαγγελματίες, παραγωγοί, επιμελητήρια, σύνδεσμοι, αυτοδιοίκηση και εκπαιδευτικά ιδρύματα με στόχο την παραγωγή συγκεκριμένων ντόπιων προϊόντων.

12. Θέσπιση του «εργατοσήμου» για καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας

Εν ίδει κουπονιού, το οποίο θα μπορεί να αγοράζει ο κάθε εργοδότης για να προσλάβει κάποιο υπάλληλο για μία ή περισσότερες μέρες, καλύπτοντας την κοινωνική ασφάλιση του εργαζομένου.

13. Όχι στις Ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων οργανισμών

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρεί τον κρατικό και ευρύ δημόσιο τομέα ένα ασθενή που χρειάζεται άμεση θεραπεία και όχι θανάτωση. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι καλοδεχούμενη όταν αυτή λειτουργεί για να υπηρετεί το Λαϊκό αλλά και Εθνικό συμφέρον και όχι το κράτος να υπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και τα καρτέλ των πολυεθνικών. Οι συγκεκριμένοι ημικρατικοί οργανισμοί που εδώ και δεκαετίες λειτουργούν αντιπαραγωγικά μπορούν να αλλάξουν με την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και όχι με το ξεπούλημα.

14. Δημιουργία νέου αερομεταφορέα

Το κλείσιμο και των 4 αερογραμμών τα τελευταία 10 χρόνια έχει πλέον αφήσει τον Τουρισμό στο έρμαιο ξένων μεγάλων Τουριστικών πρακτόρων και ιδιωτικών εταιρειών χαμηλού κόστους που σε καμία περίπτωση δεν θα επένδυαν σε άγονες γραμμές οι οποίες ενισχύουν σημαντικά το τουριστικό ρεύμα και το Κυπριακό ΑΕΠ. Πως θα στηριχθεί η οικονομία της χώρας όταν βασικά από τον Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο δεν υπάρχει ικανοποιητική επιβατική τουριστική κίνηση. Η πρόταση μας είναι η δημιουργία «Νέων Κυπριακών Αερογραμμών» με την συμμετοχή κράτους και ιδιωτικού τομέα και επικέντρωση στο τουριστικό ρεύμα από το εξωτερικό.

15. Ξένες Επενδύσεις

Οι εισροές των Ξένων Επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι πολύ χαμηλές σε σύγκριση με τις χώρες της Ε.Ε. Μάλιστα, την τελευταία πενταετία και ιδιαίτερα μετά το κούρεμα – αυτοχειρία, η χώρα μας εμφανίζεται να διαδραματίζει φθίνοντα ρόλο σαν τόπος προορισμού ξένων άμεσων επενδύσεων. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σαν σύνολο, παρουσιάζει αποεπένδυση. Οι επενδύσεις από τον απόδημο Ελληνισμό της Κύπρου, Ρωσία και άλλων φίλιων κρατών είναι επιβεβλημένη. Σε καμία περίπτωση αυτές οι επενδύσεις να γίνουν από τουρκικά και φιλοτουρκικά ταμεία επενδύσεων. Το Εθνικιστικό κίνημα αντιτίθεται στο ξεπούλημα των Ελληνικών περιουσιών σε Τουρκικά και επιθετικά ταμεία.

16. Βιομηχανική Παραγωγή

Χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο όραμα που θα επικεντρώνεται στις επενδύσεις και την καινοτομία και θα κινητοποιεί όλα τα διαθέσιμα μέσα σε επίπεδο ΕΕ, ιδίως την ενιαία αγορά, την πολιτική εμπορίου, την πολιτική για τις ΜΜΕ, την πολιτική ανταγωνισμού. Η επέκταση του εμπορίου αγαθών στην εσωτερική αγορά και η σημαντική αύξηση του αριθμού των ΜΜΕ που πραγματοποιούν εξαγωγές προς τρίτες χώρες θα ενισχύσει το ΑΕΠ.

17. Η ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού. Κεντρική κατεύθυνση να είναι η ανάπτυξη βιομηχανικών προϊόντων υψηλής αξίας, με την ενίσχυση σύγχρονων τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής, με τη αξιοποίηση της εμπειρίας και της συνέργιας ανάμεσα σε επιχειρήσεις διαφορετικών κλάδων.

18. Η στήριξη και ενθάρρυνση καινοτομίας και επιχειρηματικότητας 

Αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής, η ενέργεια και ο πολιτισμός βασισμένες στη γνώση και την καινοτομία. Κάθε τοπική αυτοδιοίκηση και συμβούλιο βελτιώσεως να αναπτύξει την κοινωνική αλληλεγγύη, τις αξιοποιήσιμες οικονομικές και εμπορικές δυνατότητες με την στήριξη της ντόπιας επιχειρηματικότητας και παραγωγής για την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

19. Μείωση δανειστικών επιτοκίων με Διάταγμα

Η κυβέρνηση και τα κόμματα της βουλής κατέστρεψαν την οικονομία της χώρας και τώρα καταστρέφουν την κυπριακή κοινωνία για να διασώσουν το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα και την εγχώρια οικονομική ολιγαρχία. Για να μπορέσει η πραγματική οικονομία να αναπνεύσει και να μπει η χώρα σε μία πλεύση ανάπτυξης, πρέπει πάνω από όλα τα δανειστικά τοκογλυφικά επιτόκια να μειωθούν κάτω από το ήμισυ μέσω παρέμβασης της Κεντρικής Τράπεζας.